П`ятниця, 29.03.2024, 13:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Серпень » 14 » Засідання громадської ради
08:25
Засідання громадської ради
12
Відбулося чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, яке провела  голова  громадської ради Філіпова С.М.  У роботі громадської ради взяли участь: міський голова Крижановський І.Б., секретар міської ради Н.Адамович. 

Моніторинг стану ринку праці в м. Знам’янка, - на такому питанні зупинилася заступник директора Знам’янського міськрайонного центру зайнятості Полікарпова Лариса Миколаївна. Зазначила, що Знам’янським міськрайонним центром зайнятості постійно проводиться робота, спрямована на реалізацію заходів   політики зайнятості, зокрема, визначених  Програмою зайнятості населення міста Знам’янка  на період до 2017 року, затвердженою рішенням Знам’янської міської ради від 31.05.2013 № 943 та проводиться постійний моніторинг стану ринку праці по м. Знам’янка. Так протягом  січня – липня  поточного року звернулися до центру зайнятості 2091 незайнятий громадянин, статус безробітного отримали 1291 особа із числа жителів міста та селища Знам’янка, серед них: жінки становили 56,7%, молодь віком до 35 років – 54,3%. Чисельність осіб, які потребували додаткових гарантій соціального захисту, складала 374 особи або 29 %.У відповідному періоді минулого року до центру зайнятості звернулося 1898 незайнятих громадян, із них  статус безробітного мали 1134 особи, що на 157 осіб менше, ніж у відповідному періоді поточного року.  Станом на 1 серпня 2015 року на обліку в Знам’янському міськрайонному центрі зайнятості перебувало 567 безробітних громадян, що на 76 осіб більше ніж у відповідному періоді минулого року. Протягом січня–липня 2015 року до Знам’янського міськрайонного центру зайнятості надійшла інформація від 237 роботодавців міста та району про 1016 вільних робочих місць, що  на 79 вакансій  більше, ніж у 2014 році. Характерною проблемою  залишається низький рівень заробітної плати, що офіційно пропонується. Так, 18,2% вакансій мали мінімальний розмір заробітної плати; від мінімальної до середньої заробітної плати – 79,9%; більше середньої заробітної плати області – 1,9%.
12

Станом на 01.08.2015 року потреба підприємств, установ та організацій міста та району у працівниках становила 103 особи, із них для осіб з інвалідністю - 33. Навантаження на одне вільне робоче місце  склало 10 чол., що на 2 особи менше, ніж на 01.08.2014 року. У поточному році Знам’янський міськрайонний зайнятості продовжує реалізовувати активні програми сприяння зайнятості населення. Так, за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 434 незайнятих трудовою діяльністю громадян. Серед працевлаштованих - 335 осіб мали статус безробітного. Рівень працевлаштування становив 25,9%. В минулому році за відповідний період працевлаштовано 435 осіб  серед працевлаштованих статус безробітного мало 330 осіб.

Центр зайнятості також надає допомогу безробітним у започаткуванні власної справи шляхом виплати одноразово допомоги по безробіттю. Таким чином у січні-липні працевлаштовано 25 осіб.

Про принципи формування бюджетів шкіл розповіла заступник начальника відділу освіти Черкас Наталія Леонідівна.   Зазначила, що під час формування бюджетів шків в першу чергу включаються нарахування: по заробітній платі з нарахуваннями (заробітна плата по штатному розпису по середньому окладу на 2015 рік, заробітна плата по тарифікаційних списках по середньому окладу на 2015 рік, щорічна грошова винагорода, допомога на оздоровлення працівникам та інш.); оплата комунальних послуг та енергоносіїв; харчування учнів; обов’язкові послуги та поточні видатки; медикаменти; видатки на відрядження; шкільна документація.

12
Вирішили провести перед початком нового навчального року нараду за участю керівництва міста, міського відділу освіти, представників громадської ради, директорів шкіл, представників профспілкових організацій закладів освіти,  на якій розглянути питання  з приводу здійснення самостійної фінансової діяльності керівниками загальноосвітніх навчальних закладів.

Члени громадської ради розглянули листи,  що надійшли до громадської ради протягом липня 2015 року. Громадська рада вирішила запропонувати міському голові стати ініціатором організації «круглого столу» з залученням представників Кіровоградської обласної державної адміністрації, Знам’янської райдержадміністрації по вирішенню питання ремонту вулиць Свердлова та Партизанської, які виконують роль доріг державного значення для транзиту великовагового транспорту.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 921 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/6

Кировоград: новости и сайты