Понеділок, 06.05.2024, 12:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 27 » Засідання координаційно – методичної ради з правової освіти населення
16:59
Засідання координаційно – методичної ради з правової освіти населення
12         
Відбулося засідання координаційно – методичної ради з правової освіти населення, яке провела голова ради, керуюча справами міськвиконкому Н.Тесленко.
На порядок денний виносилися питання: про результати перевірок організації правової освіти в навчальних закладах та установах міста, про стан правоосвітньої роботи в навчальних закладах міста, про організаційні заходи щодо проведення конкурсів: «Правовий турнір» між учнями 10-11 класів загальноосвітніх шкіл № 1 та № 4; на кращий виріб з підручного матеріалу на тему «Я маю право …» серед вихованців центру дитячої творчості, розгляд рекомендацій обласної міжвідомчої координаційно – методичної ради з правової освіти населення від 7 серпня 2013 року, розгляд пропозицій Знам’янського міськрайонного управління юстиції про заохочення юристів міста та педагогічних працівників, відповідальних за правову освіту у навчальних закладах, до професійного свята – Дня юриста (8 жовтня).
Слово щодо важливості проведення правоосвітньої роботи на підприємствах, організаціях, установах, учбових закладах взяла голова міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення, секретар міської ради Тесленко Н.О.
Про стан організації правової освіти в навчальних закладах міста та результати проведених перевірок доповів провідний спеціаліст Знам’янського міськрайонного управління юстиції Гладун С.О. У своїй доповіді він зазначив, що протягом 2013 року Знам’янським міськрайонним управлінням юстиції було заплановано провести 4 перевірки, на даний час здійснено 3 перевірки (у ЗОШ № 6 та № 7, ДНЗ-6). За результатами перевірок встановлено, що правоосвітня робота у перевірених навчальних закладах ведеться на належному рівні, однак, виявлено і недоліки такі, як відсутність сучасної правової літератури, недотримання вимог Типової інструкції з діловодства при оформлення документації з правової роботи.
За результатами обговорення членами міської координаційно – методичної ради зазначеного питання рекомендовано міськрайонному управлінню юстиції провести семінари у закладах освіти з питань оформлення документації з правової освіти. Подати пропозиції щодо проведення перевірок стану організації правової освіти на підприємствах, установах, організаціях міста на 2014 рік.
Про стан правоосвітньої роботи в навчальних закладах міста доповіла головний спеціаліст – методист з кадрової роботи міського відділу освіти Знам’янського міськвиконкому Шемчук Н.М. У своїй доповіді вона повідомила, що у всіх загальноосвітніх школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах організовано навчання з правового всеобучу у формі університетів, лекторіїв, консультативних пунктів, оформлені куточки права, видано накази, якими визначено відповідальних осіб за правовосвітню роботу.
Правовий всеобуч здійснюється у відповідності до затверджених заходів відділу освіти, програм та планів, з метою реалізації яких залучаються працівники міськрайонного управління юстиції, юридичного відділу міськвиконкому.
Доведену інформацію обговорено членами МКМР та прийнято до уваги.
Про організаційні заходи щодо проведення конкурсів: «Правовий турнір» між учнями 10-11 класів загальноосвітніх шкіл № 1 та № 4 та на кращий виріб з підручного матеріалу на тему «Я маю право …» серед вихованців центру дитячої творчості доповів провідний спеціаліст Знам’янського міськрайонного управління юстиції Гладун С.О.
За результатами обговорення зазначеного питання вирішено провести 23 жовтня 2013 року конкурс «Правовий турнір» між учнями 10-11 класів загальноосвітніх шкіл № 1 та № 4; у листопаді 2013 року провести серед вихованців центру дитячої творчості конкурс на кращий виріб з підручного матеріалу на тему «Я маю право…».
Обговорено на засіданні членів МКМР та прийнято до уваги рекомендації обласної міжвідомчої координаційно – методичної ради з правової освіти населення від 7 серпня 2013 року, на якій, зокрема, приділено особливу увагу правовому вихованню дітей дошкільного віку, реалізації прав молоді на працю, співпраці з міськими службами у справах дітей з питань подолання дитячої безпритульності та бездоглядності.
З нагоди відзначення професійного свята – Дня юриста (8 жовтня) членами МКМР схвалено пропозиції міськрайонного управління юстиції щодо нагородження до професійного свята юристів міста.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 765 | Додав: Zagor | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты