П`ятниця, 03.05.2024, 09:35
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Грудень » 11 » Засідання координаційного центру
15:55
Засідання координаційного центру
12
Під керівництвом міського голови Ігоря Крижановського та секретаря міської ради Надії Адамович за участі начальників відділів та управлінь виконавчого комітету Знам’янської міської ради, представників міських громадських організацій відбулося засідання координаційного центру по наданню допомоги учасникам зони проведення АТО та членам їх сімей.

Присутні учасники наради підготували розгорнутий звіт (за жовтень - листопад) про здійснену допомогу учасникам АТО, їх сім’ям та переселенцям. Звіти надали: ГО «Дія» (С. Бабаєва), ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» (Н. Тишкевич), Знам’янська міська організація Товариства Червоного Хреста України (Т. Котинська), міське КП «Ринокторгсервіс» (І. Савельєв), міський відділ освіти (Н. Попова). Також, роз’яснювальну роботу провели начальник відділу земельних ресурсів А. Грицюк та начальник управління соціального захисту населення  А. Волошина.

Міський відділу культури та туризму (нач. С. Бабаєва) силами працівників відділу організував ряд заходів спрямованих на збереження пам’яті про загиблих учасників АТО та піднесення патріотичного настрою серед мешканців міста. На сьогодні збирається необхідний пакет документів щодо встановлення пам’ятної дошки загиблому воїну АТО на базі ЗШ І – ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка № 1.
12

Міський відділ освіти (нач. Н. Попова) за участі всіх навчальних закладів міста, а саме: педагогічних колективів, учнів та батьків здійснили допомогу учасникам антитерористичної операції. Їх силами збирається благодійна допомога, за рахунок якої закуповується необхідне військове екіпірування, харчування, медикаменти. До збору благодійної допомоги долучилися всі навчальні загальноосвітні навчальні заклади м. Знам’янка та смт. Знам’янка Друга.
ЗШ І – ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка № 1 зібрано благодійної допомоги на суму 4386, 00 грн.
1.Медикаменти – 1585 грн.;
2.Жилети – на суму 853 грн.;
3.Солодощі – на суму 350 грн.;
4.Розвантажувальні жилети – на суму 853 грн.;
5.Термобілизна – на суму 758 грн.;
6.6 ковдр, теплі речі
ЗШ І – ІІІ ст. № 2 зібрано благодійної допомоги на суму 15259 грн. 
Кошти використані для допомоги працівнику навчального закладу, сім’ям загиблим воїнів та батальйону «Батьківщина».
ЗШ І – ІІІ ст. № 3 зібрано благодійної допомоги на суму 20098 грн.
1.Направлено допомогу 15 – ти учасникам АТО у т. ч. сім’ям загиблих на суму 14307 грн.
2.Направлено поштовими послугами відправлення з фруктами та теплими речами у Богданівку, Канатове, Шахтарськ, Мелітополь, Артемівськ, Лисичанськ
ЗШ І – ІІІ ст. № 4 
1.Теплий одяг, взуття – 51 одиниця;
2.Допомога учасникам АТО (екіпірування) на суму 1250 грн.;
3.Зібрано харчових продуктів (овочі) 300 кг, (консервація, мед, чай, кава) – 132 одиниці;
4.Допомога на суму 3262 грн. направлена на закупівлю спальників та біноклів
ЗШ І – ІІІ ст. № 6 зібрано благодійної допомоги на суму 2956 грн.
1.Сума направлена для придбання бронежилетів для працівника навчального закладу;
2.Здійснюється допомога у придбанні канцелярських товарів для 2 – х учнів переселенців з м. Горлівка;
3.Станом на 10.12.14 р. зібрано матеріальну допомогу у сумі 3000 грн. за які придбано:
одяг верхній – 9 одиниць;
першочергові засоби використання (білизна, шкарпетки, головні убори) – 137 одиниць;
ковдри – 7 одиниць;
харчові продукти  120 кг.;
матеріальна допомога для бійців АТО у сумі – 3000 грн.
ЗШ І – ІІІ ст. № 7 зібрано благодійної допомоги на суму – 364 грн. також учнями та працівниками навчального закладу організовано благодійну акцію «Три овочі», за рахунок якої біло зібрано овочі для потреб учасникам АТО та переселенцям.

Станом на сьогодні у навчальних закладах міста навчається 21 дитина із сходу України, кожен із них, також, залучений до участі у позашкільних закладах освіти, які забезпечують реалізацію потреб, запитів дітей.

Члени ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» Н.Тишкевич, В.Безай та Н.Іванова зауважили, що благодійна допомога, що збирається мешканцями міста та району направляється виключно на потреби воїнам, які перебувають у зоні АТО, пораненим, їх сім’ям. Військовики та їх сім’ї вдячні за допомогу, яку для них збирають волонтери нашого міста та району. Протягом наради члени ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» зазначили, що на сьогодні існує багато труднощів, проте нагальними є: безкоштовне харчування дітей військовиків у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах освіти, надання земельної ділянки учасникам АТО, допомога пораненим та учасникам АТО та тим, які мають статус тимчасово не працюючих, збір теплих речей та продуктів харчування. Допомога в усіх випадках необхідна терміново і члени ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» оперативно реагують і питання вирішують протягом кількох годин.
Так, протягом жовтня – листопада місяця було зібрано допомогу на суму 86037 грн., одягу 550 одиниць, харчових продуктів (овочі, крупа) 2500 кг. 
1.Військове екіпірування (спальник, тепла білизна, костюм, форма – камуфляж, каремат, жилет – розвантаження, ) – 320 одиниць;
2.Взуття (чоботи резинові, валянки з калошами) – 81 пара;
3.Підшлемник, печатки, наколінники та налокітники, шкарпетки, окуляри противотуманні, рюкзак, бінокль – 555 одиниці;
4.Медикаменти (ліки, вітаміни) – на 870 грн.;
5.Мастила для автомату, батарейки, рація – 242 одиниці;
6.Матеріальна допомога пораненим – 4600 грн.;
7.Газовий балон, бензин, генератор, обігрівачі – 11 одиниць

Про здійснення благодійної допомоги Знам’янською МО Товариства Червоного Хреста України розповіла Т. Котинська. Члени організації не мають права збирати кошти у скриньки по місту, проте товариство розповсюджує марки і кожен, хто їх придбає залучається до дійового милосердя. Адже єдиним джерелом фінансування Червоного Хреста є членський внесок та благодійний внесок приватних осіб і колективів. За отримані кошти придбано медикаменти у Кіровоградський обласний госпіталь. Працівниками товариства передано 966 одиниць одягу та взуття вимушеним переселенцям. Кошти, що акумулюються у МО використовуються і для потреб пересічних громадян також.

Пунктами прийому гуманітарної та благодійної допомоги при комунальному підприємстві «Ринокторгсервіс» також було здійснено підтримку, а саме:
1.1850 грн. для придбання бронежилету;
2.Здійснено ремонт автотранспорту та придбання автозапчастин, скатів для «КАМАЗу» на суму 8977 грн.;
3.Здійснено матеріальну допомогу бійцям АТО на суму 1642 грн.;
4.Придбано інвекторний газозварювальний апарат  - 2000 грн.;
5.Передано медикаментів (знеболюючі, кровозупиняючі) від аптек міста – на суму 1600 грн.;
6.Передано харчових продуктів 276 одиниць;
7.Передано теплого одягу 165 одиниць

Начальник управління соціального захисту населення А. Волошина зазначила, що по м. Знам’янка зареєстровано 318 осіб переселенців. Всі види соціальних виплат та пенсії із місць переселення можна перевести протягом тижня. З 1 жовтня 2014 року прийнято постанову, яка передбачає надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Допомога виплачується у таких розмірах: для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) – 884 гривні на місяць на одну особу (члена сім’ї); для працездатних осіб – 442 гривні на місць  на одну особу (члена сім’ї). Загальна сума допомоги на сім’ю розраховуватиметься як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 гривень. Допомога призначається на 6 місяців. Якщо у складі сім’ї, якій буде призначено грошову допомогу, є особи працездатного віку, які протягом двох місяців з дня призначення виплати допомоги не працевлаштувалися, в тому числі за сприянням державної служби зайнятості, або перебувають у трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО, але фактично не працюють, розмір допомоги для них на наступні два місяці зменшується на 50%, а на наступний період – припиняється.

З умовами отримання земельної ділянки учасниками АТО ознайомила начальник відділу земельних ресурсів А. Грицюк. Відповідно до чинного законодавства громадяни  України  мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності. Першочергове отримання земельної ділянки учасникам антитерористичної операції можлива лише за наявності посвідчення учасника АТО. У м. Знам’янка відсутня черга на отримання земельної ділянки. Саме тому будь – який громадянин, подаючи заяву до виконавчого комітету Знам’янської міської ради, з подальшим її розглядом та прийняттям рішення на сесії міської ради, може отримати право на володіння земельної ділянки. Вільні території, що виділені під можливе отримання громадянами України у м. Знам’янка – це райони «Пуансону» та «Водолікарні». Офіційних заяв на виділення земельної ділянки до виконавчого комітету не надходило, воїни АТО звертались за усною консультацією про порядок вирішення земельних питань. 

Зібрана гуманітарна допомога учасникам АТО, їх сім’ям та переселенцям це заслуга не лише громадських організацій міста чи міської влади – це благодійний вияв кожного мешканця міста та району. Кошти, теплі речі, предмети першої необхідності, медикаменти, харчові продукти, малюнки, сувеніри та ін. є виявом підтримки та бажання скорішого завершення військових дій на нашій землі. Дякуємо Вам шановні захисники і мріємо про Ваше повернення додому.
              

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 929 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/3

Кировоград: новости и сайты