Неділя, 05.05.2024, 20:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 15 » Засідання міського круглого столу «Твори світ без насильства» з питань запобігання насиллю та жорстокому поводженню з дітьми
08:08
Засідання міського круглого столу «Твори світ без насильства» з питань запобігання насиллю та жорстокому поводженню з дітьми
    
12
Соціальні ініціативи Президента України В.Януковича - це курс на зміцнення інституту сім’ї і в цьму важливу роль повинні відігравати соціальні служби, успіх у роботі яких лежить в координації дій направлених на захист інтересів дитини, в тому числі і  попередження проявів будь-якого насилля над дітьми.

Саме з метою запобігання насиллю та жорстокому поводженню з дітьми 15 жовтня було проведено засідання міського круглого столу «Твори світ без насильства». В засіданні взяли участь керуюча справами Знам’янського міськвиконкому Тесленко Н.О., начальник служби у справах дітей Карпук Л.Д, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Н.В., начальник відділу у справах молоді та спорту Ладожинська Р.А., старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Самофал С.А., соціальні педагоги загальноосвітніх закладів міста. 

Дитині легко заподіяти шкоду . Уразливість дітей до насильства пояснюється їх фізичною, психічною та соціальною незрілістю, а також залежним (підлеглим) становищем по відношенню до дорослих, будь-то батьки, опікуни, вихователі, вчителі.

Велику роль у розповсюдженні жорстокості до дітей відіграє необізнаність батьків або осіб, що їх замінюють, щодо того, які заходи впливу неприпустимі по відношенню до дитини, нерозуміння, що не кожне покарання іде їй на користь. Не менш важливе значення має також низький рівень правової культури населення, недостатні знання законодавчих норм, що охороняють права дитини та гарантують покарання насильників, у тому числі за порушення основних прав людини та дитини.

Всі ці питання піднімалися та обговорювалися в ході засідання, окремі служби отримали відповідні доручення. Також були окреслені шляхи подальшої співпраці зацікавлених відділів та установ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.

«Сім'я є основою держави, тому безпека сім'ї та захист прав дітей - завдання державного рівня,- підсумувала керуюча справами міськвиконкому Н. Тесленко.- Тому лише спільними зусиллями та налагодженою співпрацею ми можемо зарадити цій проблемі».
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 884 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты