Понеділок, 06.05.2024, 06:52
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Червень » 26 » Засідання постійної комісії
16:50
Засідання постійної комісії
12

Відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення, яке провела голова комісії Бойко Світлана Василівна.

Згідно плану роботи постійної комісії розглядалося питання про діяльність Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2013 рік.

Інформувала з даного питання директор  центру СССДМ Шевченко Наталія Володимирівна, яка проінформувала членів комісії, що центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міста забезпечував свою діяльність відповідно до пріоритетів державної молодіжної та сімейної соціальної політики і завдань міської влади.

Діяльність ЦСССДМ направлена на здійснення соціальних заходів, спрямованих на вихід сімей із складних життєвих обставин, які вони не в змозі самостійно подолати за допомогою наявних засобів і можливостей; попередження складних життєвих обставин у сім’ї; створення умов для самостійного розв’язання життєвих проблем, що виникають у сім’ї та повернення до повноцінного життя родини.

На жаль, останніми роками більшість сімей переживає кризовий стан. Поширюється девальвація сенсу сімейного життя, його орієнтації  на виховання дітей, змінюються традиційні сімейні ролі, і, як наслідок – ризик вилучення дитини з сімейного оточення та передача її до державного інтернатного закладу.

У 2013 році відбулося збільшення кількості наданих соціальних послуг та кількості клієнтів центру  порівняно з 2012 роком. Це обумовлено тим, що з червня 2012 року додаткового залучено 6 фахівців із соціальної роботи, що дало змогу охопити послугами центру більшу кількість населення міста, яка отримувала не одноразову послугу, а залучалася до комплексної соціальної роботи, що одночасно свідчить про підвищення якості надання соціальної допомоги кожному конкретному клієнту.

Фахівцями із соціальної роботи проведено 1998  соціальних інспектувань. За їх результатами протягом року на обліку перебувало 147 сімей, що опинились у складних життєвих обставинах, де виховуються 235 малолітніх та неповнолітніх дитини.

Ситуація в сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, виноситься на розгляд засідання Дорадчого органу (17 засідань), у результаті чого приймається рішення про взяття сім’ї під соціальний супровід. З ними проводиться соціальна робота. Зросла кількість соціальних супроводів сімей, що пов’язано зі збільшенням спеціалістів залучених до цієї діяльності. Під соціальним супроводом ЦСССДМ протягом 2013 року перебувало 45 сімей даної категорії, 2 особи, які умовно-достроково повернулися з місць позбавлення волі та 2 особи з числа дітей-сиріт. З них 7 сімей – це сім’ї опікунів та піклувальників, 4 сім’ї – багатодітні.

У рамках оздоровлення проводиться підбір дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, до санаторію «Зелена гірка» (м.Одеса) та регіональних літніх таборів відпочинку.

У 2013 році одна особа з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, у якої відсутнє житло, була  направлена на тимчасове утримання в обласний центр соціально-психологічної допомоги.

            На базах навчальних закладів міста проведено 58 лекцій з метою ознайомлення молоді з законодавством України. До Міжнародного дня захисту прав людини та протягом Всеукраїнського тижня права було проведено ряд заходів: комбіновані лекції з використанням відеоматеріалів, дискусія, всеукраїнський урок «Права людини», година спілкування, електронна презентація .

Комісія вирішила: інформацію директора ЦСССДМ взяти до відома.

У роботі комісія взяла участь секретар міської ради Н.Адамович.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 848 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты