Середа, 03.07.2024, 08:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 141
Гостей: 141
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Квітень » 11 » Засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення
08:51
Засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення
     
12
10 квітня 2014 року, відповідно до плану роботи Знам’янської міської ради шостого скликання на 2014 рік, за участю міського голови Крижановського І.Б., секретаря міської ради Адамович Н.А., голови комітету ветеранів війни і військової служби міської організації ветеранів України Ніколаєва П.А., відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення ( гол. С.Бойко).

Під час засідання було розглянуто питання стану виконання законодавчих актів, що стосуються соціального захисту ветеранів, їх побутового, медичного, торгівельного, транспортного обслуговування на території міста Знам’янка. З питання порядку денного виступили головний бухгалтер ПП «Орбіта» Наконечна Н.П., заступник головного лікаря ЦРЛ Коноваленко М.Л., начальник відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі виконавчого комітету Знам’янської міської ради Кирпа О.М., директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам’янка Костікова Т.М., начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету Знам’янської міської ради Волошина А.М.

Головний бухгалтер ПП «Орбіта» Наталія Петрівна Наконечна довела до відома інформацію щодо кількості пасажирів, які були перевезені підприємством протягом 2013 року, та питому вагу, в цій кількості, пільгових категорій громадян. Звернула увагу присутніх на факт подорожчання вартості пального та, як наслідок, збільшення вартості проїзду і скорочення кількості пільгових рейсів міських автобусів.

Завідувач підрозділу Знам’янського центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Леонідович Коноваленко надав присутнім інформацію про виконання нормативно-правових актів щодо соціально-побутового та медичного забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни. Микола Леонідович відзначив, що на обліку у Знам’янській центральній районній лікарні перебуває 2024 ветерана війни. З метою забезпечення доступності спеціалізованої медичної допомоги ветеранам на базі ліжкового фонду, який функціонує в лікарні, наказом по закладу, виділено 14 ліжок ( 6 палат) для лікування ветеранів війни в кардіологічному (3 ліжка), хірургічному (2 ліжка), травматологічному (3 ліжка), неврологічному (2 ліжка), терапевтичному (3 ліжка), ЛОР-відділенні (1 ліжко). Надав інформацію щодо грошового забезпечення лікування в стаціонарі лікарні для хворих ветеранів війни, інвалідів війни та учасників бойових дій, інших категорій.

Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам’янка Тетяна Миколаївна Костікова зупинилася у своєму виступі на основних завданнях, що стоять під підпорядкованою їй установою, та надала інформацію щодо видів послуг, які надаються. Тетяна Миколаївна відзначила, що територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) має в своїй структурі 2 відділення, якими надається соціальна, медико-соціальна, побутова допомога самотнім непрацездатним громадянам, інвалідам, малозабезпеченим непрацездатним особам з 52 видів послуг, а саме: соціальної допомоги вдома (допомога у веденні домашнього господарства, придбання і доставка товарів, медикаментів, здійснення санітарно-гігієнічних заходів за місцем проживання, послуги по дрібному ремонту в приміщенні, розпилювання та рубання дров тощо); соціально - побутової адаптації (підстригання, ремонт взуття, ремонт дрібної побутової техніки, пошиття та ремонт одягу і білизни, прання білизни, медичні маніпуляції, консультації, вимірювання тиску, масаж за направленням лікаря, автотранспортні послуги тощо). Служба «соціального таксі» надає безкоштовно послуги пенсіонерам, інвалідам, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, палиць, милиць та ходунів. Заявки приймаються з 08.00 до 17.00 не пізніше, ніж за три дні до виїзду за вказаною адресою.

Начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету Знам’янської міської ради Алла Миколаївна Волошина під час свого виступу детально зупинилася на питаннях соціального захисту населення під час вирішення проблем незахищених верств населення: пенсіонерів, ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених громадян, у частині надання їм пільг та субсидій, щорічної разової грошової допомоги до 5 травня; оздоровлення ветеранів та виплати компенсаційних виплат; забезпечення засобами реабілітації та надання матеріальної допомоги; зупинилася на роботі в рамках обласної акції "Зірка пам'яті".

Алла Миколаївна відмітила, що протягом 2013 року: одного інваліда війни безкоштовно забезпечено легковим автомобілем; одному учаснику бойових дій в Афганістані, інваліду війни 3 групи за рахунок коштів державного бюджету придбано 1 кімнатну житлову квартиру відповідно до бюджетної програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів»; встановлено телефонний зв'язок 3 ветеранам війни та 2 інвалідам загального захворювання.

Управлінням соціального захисту завершена робота по заповненню Соціальних паспортів ветеранів ВВв 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань, сімей загиблих (померлих) воїнів періоду ВВв, учасників війни. Опрацьовано 840 паспортів, визначені потреби ветеранів, узагальнені, визначені шляхи їх вирішення. Найбільш гострими проблемами для цієї категорії осіб є: медичне забезпечення, отримання соціальних послуг терцентром, ремонт житлових приміщень, надання матеріальної допомоги.

Протягом 2013 року з метою покращення умов обслуговування населення міста проведені ремонтні роботи в територіальному центрі (приміщення облаштоване пандусом, який відповідає вимогам державних будівельних норм; замінено вікна та двері на енергозберігаючі; проведено роботи по внутрішньому упорядкуванню приміщення) та управлінні соціального захисту населення (поточний ремонт кабінетів, облаштування санвузла, встановлено енергозберігаючі вхідні двері (перегородка) та вікно в коридорі, виконано ремонт електропроводки, улаштовано новий лінолеум у коридорі).

На даний час, відзначила Алла Миколаївна, управлінням отримана низка нормативних документів по вирішенню питань соціальної підтримки громадян та сімей, які залишають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь і переселяються до інших регіонів на тимчасове перебування, а саме: отримання пенсії, допомоги, компенсації; з питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, працевлаштування, відновлення втрачених документів. На сьогодні відкриті урядова „гаряча лінія” та «гарячі лінії» державних установ (ПФУ, УСЗН, МРЦЗ, фонду соцстрахування тощо). Обласним бюджетом надана субвенція міському бюджету в сумі 162,0 тис. грн. на організацію життєзабезпечення сімей військовослужбовців, евакуйованих з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Доповідачі відповіли на запитання присутніх. За результатами роботи постійної комісії, учасникам процесу, які реалізовують виконання законодавчих актів, що стосуються соціального захисту ветеранів, їх побутового, медичного, торгівельного, транспортного обслуговування на території міста Знам’янка, будуть направлені відповідні пропозиції.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 812 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты