Середа, 24.04.2024, 08:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Вересень » 29 » Засідання Регіональної ради
16:44
Засідання Регіональної ради
12      Міський голова І.Крижановський взяв участь у роботі засідання Регіональної ради Кіровоградської області, на якому було розглянуто два питання:
1.Про дотримання законодавства про працю, легалізацію трудових відносин та оплати праці;
2. Виконання програми "Світла Кіровоградщина".Критичні зауваження голови облдержадміністрації пролунали на адресу низки керівників тих районів, де на недостатньому рівні забезпечується дотримання законодавства про працю, зокрема, з легалізації трудових відносин та оплати праці у агропромисловому комплексі.
Сергій Ларін акцентував увагу керівників територій на необхідності активізувати роботу у напрямку забезпечення зростання заробітної плати працівників, насамперед у сільській місцевості.
У вересні нинішнього року середня заробітна плата аграріїв області зросла до 2-х тисяч гривень (протягом січня-серпня нинішнього року цей показник становив 1589 грн.). Це гарний показник, адже середня заробітна плата по області на сьогодні становить 2038 гривень.
У той же час, незважаючи на певне зростання грошової винагороди за працю у працівників аграрного сектору, Кіровоградщина за рівнем зарплат залишається на 18-му місці в Україні. Найбільше в області отримують за свою працю працівники фінансової сфери, банківські працівники – більше 3 тис. грн. на місяць, у транспортній сфері – 2,7 тис., грн., у промисловості – 2,3 тис. грн.
– Ми повинні активізувати наші зусилля у напрямку підвищення оплати праці жителів області, насамперед, шляхом подальшої легалізації трудових відносин у сфері зайнятості. – Неприпустимо, коли працівники фермерських господарств та агроформувань за свою нелегку працю отримують мінімальну, або навіть меншу за мінімальну заробітну плату. Але найбільше обурюють факти, коли селяни отримують за свою працю офіційну заробітну плату у 200 чи навіть у 90 гривень на місяць. Ми маємо масу таких випадків. Зрозуміло, що такими фактами повинні невідкладно зайнятися відповідні контролюючі та правоохоронні органи, – наголосив Сергій Ларін.
– Ви знаєте про ці кричущі випадки, але нічого не робите і своєю бездіяльністю лише потураєте цим горе-керівникам агроформувань, які фактично порушують закон. Робіть відповідні висновки, інакше нестимете персональну відповідальність. Я не сприймаю беззубість влади на місцях. Особливо, коли питання стосується порушення соціальних гарантій жителів області, – наголосив Сергій Ларін, звертаючись до керівників територій.
– Лише легалізувавши працюючих та вивівши їх зарплати з тіні, ми створимо умови для зростання оплати праці жителів області та зможемо повноцінно розвивати економіку області. Іншого шляху у нас немає, – наголосив керівник області.
Як повідомив перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров, на 140 підприємствах області (9% від загальної кількості) мали місце факти виплати зарплати працівникам на рівні, нижчому за встановлену законодавством мінімальну.
В результаті 899 перевірок підприємств області було виявлено 1188 «тіньових» працівників. Також було виявлено 840 фактів неповного оподаткування, внаслідок чого до Пенсійного фонду було повернуто 800 тис. грн. відрахувань.
Серед ефективних заходів, спрямованих на боротьбу із зарплатою у конвертах та на легалізацію працюючих, учасники наради запропонували запровадити обов’язкову реєстрацію трудових угод, визначити мінімальні розміри оплати праці для окремих категорій працівників та підвищити персональну відповідальність роботодавців, що дозволить звести до мінімуму будь-які спроби деяких господарників переступити межу закону.
Сергій Ларін наголосив, що керівники територій не повинні чекати, що хтось сторонній прийде і змінить на краще ситуацію на підвідомчих їм територіях. – Починайте розробляти нові бізнес-проекти з розвитку територій, запрошуйте до співпраці потенційних інвесторів. Саме від результатів вашої роботи залежатиме скільки буде створено нових робочих місць і як надалі розвиватимуться підвідомчі вам території, – зазначив голова облдержадміністрації, звертаючись до учасників Регіональної ради.
Під час обговорення питання стосовно стану розроблення та виконання місцевих програм «Світла Кіровоградщина» голова облдержадміністрації наголосив: – Якщо в Олександрії освітлення вулиць забезпечено на всі 100 відсотків – це показник гарної роботи, якщо в деяких районах цей показник становить лише 2 відсотки – це вже персональне питання до керівників територій.
– Шукайте шляхи вирішення цієї проблеми. Сідайте за стіл переговорів та домовляйтеся з Обленерго, але у найкоротший термін ви повинні забезпечити освітлення населених пунктів на ввірених вам територіях, – підкреслив Сергій Ларін.

Ігор Борисович Крижановський запропонував розглянути на наступному засіданні Регіональної ради Кіровоградської області питання розмежування населених пунктів області.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 859 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты