Вівторок, 30.04.2024, 14:09
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Січень » 16 » Засідання топонімічної комісії
16:20
Засідання топонімічної комісії
12
    Керуюча справами міськвиконкому, заступник голови топонімічної комісії Тесленко Наталія Олександрівна провела засідання комісії, на розгляд якої було винесено питання «Про погодження проекту положення про порядок встановлення, обліку та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок на території м. Знам’янка».
    Начальник відділу культури і туризму С.Бабаєва ознайомила членів комісії із проектом рішення виконавчого комітету з даного питання (з текстом якого можна ознайомитися на офіційному сайті Знам’янської міської ради у розділі «Проекти рішень виконавчого комітету»). Встановлення та пам’ятних знаків, меморіальних, і анатоційних дошок (далі пам’ятні знаки) на території міста є однією з форм увічнення пам’яті видатних осіб і вшанування визначних подій, що відбулися на території міста. Положення про порядок встановлення, обліку, збереження та демонтажу пам’ятних знаків м. Знам’янка розроблено згідно з Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України „Про охорону культурної спадщини" з метою підвищення туристичної привабливості міста, формування та збереження його історико-культурного середовища, інформування гостей та мешканців про історію міста.
     Комісія підтримала текст Положення та доручила відділу культури і туризму винести проект положення для погодження на засідання виконавчого комітету для послідуючого затвердження міською радою.
     Н.Тесленко проінформувала, що до міської та районної рад надійшло звернення за підписом голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України В.Бондаря, учасників круглого столу – вечора пам’яті письменника і громадського діяча Миколи Петрова, що відбувся 21 грудня 2013 року. У зверненні порушується питання про перейменування вулиці Петровського на вулицю Миколи Петрова; відкриття меморіальної дошки письменнику і громадському діячеві Миколі Петрову на будівлі школи у селі Володимирівка. Надати школі ім’я педагога Миколи Петрова. Видати книгу художніх творів письменника-земляка.
    Комісія вирішила вивчити громадську думку мешканців вулиці Петровського щодо доцільності перейменування вулиці Петровського на вулицю Миколи Петрова, та розглянути дане питання на черговому засіданні топонімічної комісії.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 981 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты