Середа, 01.05.2024, 14:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 7 » Засідання топонімічної комісії
15:09
Засідання топонімічної комісії
  12
Відбулося засідання топонімічної комісії під головуванням секретаря Знам'янської міської ради Н. Адамович. У роботі комісії взяли участь: депутат міської ради, голова профспілкового комітету локомотивного депо В. Хохлов, голова комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності О. Смик.

На засіданні розглянуто звернення помічника – консультанта народного депутата України С. Ханенка Ю. Майбороди у якому йшлося про ініціативу позбавлення топоніміки Знам'янки від назв площ, вулиць і проспектів, найменованих на честь громадських діячів Ленін, Дзержинський, Петровський. Натомість пропонується органам місцевої влади спорудити монументи, які уславлювали б національних історичних постатей від періоду Київської Русі та Козаччини до героїв Холодного Яру й УПА.

Однією з пропозицій постало перейменування вулиць, скверів та парків на Героїв Майдану, Героїв Небесної Сотні та інших подій та постатей української історії. 

Також, до міської ради звернувся голова квартального комітету № 13 С. Каратєєв з пропозицією встановити пам'ятний знак у м. Знам'янка колишньому генеральному директору Укрзалізниці, Міністру транспорту України, засновнику партії "Відродження" Кирпі Г. М.

На розгляд членів комісії були представлені протоколи зборів жителів будинкових комітетів по вул. Жовтневій і Радянський та квартального комітету № 1.

По даних питаннях висловили свою думку В. Хохлов, який зазначив, що є пропозиція не встановлювати пам'ятну дошку, а парку нашого міста надати ім'я Г. Кирпи, видатній особистості країни та знакової для нашого міста галузі - залізниці. Також, зауважив, що необхідно передбачити та визначити джерела фінансування заходів по перейменуванню, адже мешканцям вулиць, де пропонують змінити назви, необхідно буде переоформити документи з місця проживання. О. Смик, зазначив, що позбавлення топоніміки м. Знам'янки від назв епохи Радянського Союзу, означає нівелювання історії становлення нашого міста - залізничників, як сплетіння транспортних магістралей. Оптимальним рішенням має бути вшанування пам'яті загиблих Героїв Майдану та Героїв Небесної Сотні, називаючи в їх честь нові вулиці, провулки, сквери та парки. Н. Попова запропонувала врахувати думку знам'янчан та обговорити ці питання з мешканцями міста.

За висновками комісії було вирішено, що особам – заявникам будуть надані проміжні відповіді з висновками комісії та Положення для ознайомлення, відповідно до яких заявникам необхідно дотримуватись порядку найменування або перейменування вулиць, площ, провулків, парків, розташованих на території міста Знам'янка. Після реєстрації необхідного пакету документів питання перейменування вулиць, площ, проспектів та парків, в першу чергу, буде винесено на громадське обговорення, вивчення думки мешканців міста через веб-сайт міської ради, газету "Знам'янські вісті" та громадські слухання.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 904 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты