П`ятниця, 26.04.2024, 06:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Вересень » 20 » Засідання топонімічної комісії
08:39
Засідання топонімічної комісії
12
Під головуванням секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулося засідання топонімічної комісії, під час якого були розглянуті питання перейменування вулиць міста .

Секретар топонімічної комісії Наталія Василівна Брунцвік надала інформацію щодо необхідності перейменування вулиці Вишневої з метою уникнення дублювання назви. Так, відповідно до опитування, проведеного серед мешканців вулиці та провулку Жуковського, було запропоновано перейменувати їх на вулицю та провулок Вишневий. 19 травня 2016 року відповідно до розпорядження голови ОДА №216-р «Про виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону Пропаганди їхньої символіки», перейменовано у м. Знам’янка вул. Жуковського на вул. Вишнева та пров. Жуковського на пров. Вишневий. На сьогоднішній день має місце дублювання назви вулиця Вишнева ( їх в місті дві). Враховуючи вищезазначене, пропонується: перейменувати вулицю Вишневу на вулицю Другу Вишневу.

Обговорили члени комісії та присутні мешканці міста Знам’янка ( депутати міської ради, працівники моторвагонного депо) результати громадського обговорення перейменування вулиці Станційної на вулицю Сергія Капелюхи, яке закінчилося 05.09.16 року. Протягом двох місяців, до 05.09.16 року, коли тривало обговорення, надійшли: заява від Ю.Майбороди щодо підтримки перейменування; заява родини Бондаренко, що мешкає по вул. Станційній щодо підтримки перейменування; колективне звернення 65 працівників моторвагонного депо щодо підтримки перейменування; 33 заяви мешканців вулиці Станційної щодо бажання залишити назву вулиці «Станційна». Після закінчення обговорення, 15.09.16 року  надійшло колективне звернення 61 мешканця міста щодо перейменування вулиці Станційної та вулицю Сергія Капелюхи і тому дане звернення не може бути прийнято до уваги під час узагальнення результатів громадського обговорення. 

На момент засідання топонімічної комісії, надійшов протокол зборів мешканців вулиці Залізничної від 15.09.2016 року щодо перейменування вулиці Залізничної, де мешкав Сергія Капелюха, на його честь. Більшість мешканців вулиці Залізничної підтримали перейменування вулиці Залізничної на вулицю Сергія Капелюхи.

Розглянули члени комісії і заяву мешканця вулиці Калинової О.Валька щодо перейменування вулиці Калинової на вулицю Володимира Висоцького. За результатами обговрення вирішено запропонувати відділу аріхектури та містобудування УМА та ЖКГ врахувати назву «вулиця Володимира Висоцького» під час присвоєння назв одній з новостворених вулиць міста.

За результатами роботи комісії, прийнято рішення щодо винесення на розгляд виконавчого комітету Знам’янської міської ради, з подальшим винесенням на розгляд сесії міської ради, питання «Про перейменування вулиць міста Знам’янка». Даним проектом рішення пропонується сесії Знам’янської міської ради перейменувати: вулицю вулицю Вишневу на вулицю Другу Вишневу; вулицю Залізничну на вулицю Сергія Капелюхи.

В роботі комісії та обговоренні питань порядку денного взяли участь члени комісії Н.Клименко, Н.Брунцвік, Л.Голова, І.Ратушна, Л.Грекова, Ю.Данільченко, С.Бабаєва, Н.Коленченко, а також  депутати міської ради А.Мороз і І.Грінченко та представники моторвагонного депо.

Секретар топонімічної комісії
Н.Брунцвік



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 969 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/4

Кировоград: новости и сайты