Понеділок, 13.05.2024, 06:55
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Березень » 1 » Збережемо землю для нащадків
12:54
Збережемо землю для нащадків
   
12         Одним із основних обов`язків користувачів земель для ведення товарного сільськогосподарського призначення – підвищувати родючість ґрунтів та зберігати інші корисні властивості землі.
Загалом перевірки показують, що більшість землекористувачів в гонитві за економічною вигодою, нехтують своїми обов`язками перед землею, яка є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.
Зокрема, лише близько 3% землекористувачів використовують землі сільськогосподарського призначення відповідно до проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.
З 1 січня 2013 року набирають чинності зміни до ст. 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення і в державних інспекторів буде можливість притягнути порушників до адміністративної відповідальності за використання земель без відповідних проектів та накласти штраф на громадян від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.), а на посадових осіб – від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-8500 грн.).
Головним управлінням Держкомзему в області направлено звернення до голів райдержадміністрацій з проханням не поновлювати договори оренди з недобросовісними землекористувачами, а з особливо злісними порушниками достроково розривати договірні відносини в судовому порядку.
З метою збереження родючості ґрунтів у 2009 році внесено зміни до ст. 22 Земельного кодексу України та зобов’язано використовувати землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва відповідно до проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель.
Слід зазначити, що дана норма вже діє із 31 липня 2010 та до 2015 року поширюється на тих власників та користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більш як 100 гектарів.
Таким чином, на сьогодні використання земель сільськогосподарського призначення загальною площею понад 100 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь є порушенням вимог земельного законодавства.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 847 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты