Понеділок, 06.05.2024, 06:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Листопад » 22 » Земельні питання
12:55
Земельні питання
 
12         Чи потрібно робити новий Державний акт про право приватноі власності на землю після отримання свідоцтва про право на спадщину,при наявності відмітки нотаріуса про перехід права приватноі власності на цю земельну ділянку в старому Державному акті ?


Відповідно до статті 126 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку посвідчується державним актом. Разом з тим, право власності на земельну ділянку, набуту у власність із земель приватної власності без зміни її меж, цільового призначення, також може бути посвідчено свідоцтвом про право на спадщину.
Для цього на державному акті про право власності на земельну ділянку нотаріус, який посвідчує (видає) документ, та орган, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень, роблять відмітку про перехід права власності на земельну ділянку із зазначенням документа, на підставі якого відбувся такий перехід.
Отже, саме набувач права на земельну ділянку має вирішити отримувати йому новий державний акт на успадковану земельну ділянку чи ні.
Враховуючи те, що зазначеною вище статтею Земельного кодексу України встановлено і обмеження щодо можливості проставляння відмітки на державному акті, рекомендується для надання більш практичної допомоги звернутися безпосередньо до територіального органу Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 752 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты