Субота, 11.05.2024, 05:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Жовтень » 27 » Згадка про подвиг прадідів
12:07
Згадка про подвиг прадідів
12
28 жовтня Україна відзначає річницю визволення її земель від нацистів. У цей день в 1944 році війська визволителів звільнили село Лавочне, що на кордоні Львівської і Закарпатської областей. У пам’ять цих подій і втрат України у Другій світовій війні у закладах освіти і культури проводяться тематичні просвітницькі заходи.

26 жовтня у 5-А класі НВК «ЗШ №3 - гімназія» відбувся урок пам’яті «Уклін визволителям». Організатором заходу виступила класний керівник Кушкіна О.Є. У зустрічі взяли участь працівники міського краєзнавчого музею.

Все менше серед нас учасників бойових дій і ветеранів відбудови. У родинах малечі п’ятого класу навіть найстаріші дідусі і бабусі носять статус «Діти війни» і пам’ятають те лихоліття, як враження далекого дитинства. 

Родини п’ятикласників живуть вже у сучасному світі, і події 70-ти річної давнини у них сприймають як старовину історію, але Друга світова стала великою трагедією України, що вплинула на всю подальшу історію нації і тому про це необхідно говорити.

П’ятикласники познайомилися з фотодокументами з фондів музею. Вони дізналися про страшну нацистську навалу і початок підпільно-партизанського опору, про  самопожертву бійців прихованого фронту, про своїх ровесників - народних месників та про довгоочікуване вистраждане звільнення Знам’янщини у грудні 1943 року. Були згадані наші земляки воїни І.І.Нечаєв і П.І.Бацанов, О.П.Осадчий і П.Є.Філоненко, Є.П.Прохорова і І.Д.Діброва та багато інших героїв. П’ятикласники згадали розповіді прадідусів і прабабусь про події 40-х років та пам’ятники на землі нашого міста і району, що нагадують про ці події. 

Юним учням ще довго навчатися і формуватися як особистостям, але урок громадянськості, відчуття життєпису своєї нації, сприйняття військової боротьби України вже в сучасний період, неодмінно пішов їм на користь. Хай зростають нові покоління громадян у мирній, квітучій, справедливій Україні.
Категорія: Новини культури | Переглядів: 714 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты