Субота, 04.05.2024, 10:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Жовтень » 11 » Життєва мета як складова людського щастя
14:17
Життєва мета як складова людського щастя
 
12         Визначення життєвих цілей – нудна повинність або цікаве й корисне заняття? Чи варто в 16–17років заглядати у віддалене майбутнє? Чи варто вчитись ставити цілі, чи це вміння приходять само собою?Всі ці питання розглядалися на занятті Школи самостійного життя, яке було проведено центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 9 жовтня на базі школи-інтернату для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП. 
Народна мудрість каже: «Людина без мети, що безкрилий птах», «Людина гадає – Бог розставляє», «Коли не знаєш куди плисти, не один з вітрів не буває попутнім». У розвинутому суспільстві людина має можливість вибору цілей. Ми можемо самі встановлювати собі цілі, пов'язані з різноманітними компонентами власного «Я», й оцінювати успішність наших життєвих виявів щодо цих цілей. Саме визначенням життєвих цілей для досягнення успіху і займалися учні випускних класів з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Підлітки ділилися своїми мріями і планами на майбутнє, уявляли та описували себе та свої досягнення через 10 років.
Наприкінці заняття всі учасники прийшли до єдиної думки: Лише ми можемо знати свої бажання. Але є те, що важливе для всіх – усі хочуть мати друзів, коханих, затишний дім, міцне здоров’я, фінансове благополуччя. Але ж про це потрібно не лише мріяти, а й ставити життєві цілі, планувати їх виконання.

                                                                                          Головний спеціаліст ЦСССДМ О. Крук

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 849 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты