Неділя, 28.04.2024, 16:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Грудень » 15 » Журналісти відвідали Знам’янський психоневрологічний інтернат: у закладі нормальна ситуація
19:09
Журналісти відвідали Знам’янський психоневрологічний інтернат: у закладі нормальна ситуація

 
12          За сприяння головного управління праці та соціального захисту населення та управління у справах преси та інформації ОДА журналісти провідних обласних мас-медіа взяли участь у прес-турі до Знам’янського психоневрологічного будинку-інтернату.
Головним приводом для ознайомлення представників кіровоградських ЗМІ з поточною ситуацією в одному з десяти лікувальних закладів психоневрологічного спрямування, розташованих в області, став сюжет в ефірі одного з центральних телеканалів - про начебто виявлені факти порушень з боку адміністрації лікувального закладу щодо утримання пацієнтів.
 
12           Разом з директором Знам’янського психоневрологічного будинку-інтернату Володимиром Кадацьким та заступником начальника головного управління-начальником управління соціального обслуговування населення та стаціонарних установ облдержадміністрації Віталієм Юхименком журналісти, ознайомилися з побутовими умовами, у яких проживають пацієнтки інтернату, оглянули лікувальні та процедурні кабінети, їдальню, складські та господарські приміщення закладу.
Як поінформував Володимир Кадацький, лікувальний заклад розрахований на 175 пацієнток і на сьогодні в інтернаті 171-ю пацієнткою позмінно опікуються 115 працівників закладу.  
12          Це лікарі, медичні сестри, нянечки, технічний персонал - люди, які приділяють постійну увагу, які не шкодують душевної теплоти, здоров’я, терпіння, опікуючись важкохворими людьми, які в силу життєвих обставин та внаслідок психічної хвороби залишилися наодинці та не мають можливості потурбуватися про себе.
В інтернаті створено усі умови для їх належного утримання - прибрані житлові кімнати, вбиральні та душові, якісне та різноманітне харчування, постійна увага з боку медперсоналу.
У закладі також є своя котельня, яка забезпечує в інтернаті оптимальний тепловий режим. Є пральня, швейна майстерня, власне підсобне господарство та городи, де пацієнтки закладу за власним бажанням можуть допомагати у вирощуванні фруктів та городини, які урізноманітнюють свіжими вітамінами раціон пацієнтів. Є в інтернаті й живність – 15 корів, свині, птиця, тому свіже молоко та м’ясо є неодмінними продуктами у щоденному харчуванні пацієнток інтернату. Зрозуміло, що ні про які примусові роботи хворих людей у "міфічних" фермерських господарствах немає й мови.
Не підтвердилися й факти про начебто примусове утримання хворих жінок ледь не у карцері. Так, дійсно, у лікарні є відділення, де перебувають хворі, які страждають на втрату пам’яті, але, як виявилося, це не темні підвальні приміщення, а звичайне лікарняне відділення з просторими та світлими кімнатами.
 
12           Журналісти також побували у кімнаті відпочинку, яку нещодавно ще й обладнано сучасною системою караоке, поспілкувалися з пацієнтками, розпитали їх про умови проживання, про ставлення до них медичного персоналу та керівництва закладу.
Як пацієнтки, так і медичний персонал закладу висловили обурення у зв’язку з некоректною поведінкою столичних телерепортерів під час їх перебування у психоневрологічному будинку-інтернаті, а також неправдивою, упередженою інформацією про заклад в цілому.
Як зазначив Віталій Юхименко, повсякденна увага саме до таких закладів є невід’ємною складовою великого комплексу соціальних програм на території області. – Ми несемо відповідальність за кожну людину, яка потребує особливої уваги та допомоги, перебуваючи у соціальних закладах, – наголосив посадовець.

                                   За інформацією офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 799 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты