П`ятниця, 29.03.2024, 11:53
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Зміни у нарахуванні житлових субсидій
08:20
Зміни у нарахуванні житлових субсидій
12
В умовах значного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з метою охоплення якнайбільшої кількості родин програмою житлових субсидій Урядом продовжується провадження реформи житлових субсидій.

Завдяки спрощеному порядку станом на сьогодні вже 4 тисячі сімей міста скористались новою системою субсидій, або 41% від загальної кількості домогосподарств. В аналогічний період минулого року таких сімей було лише 1,5 тисячі.

Останні зміни, які були прийняті Урядом у червні та серпні поточного року, також направлені на спрощення порядку надання населенню житлових субсидій. 

Затверджені нові змінені форми заяви та декларації про доходи і витрати. В нових бланках декларацій, які рознесені всім домогосподарствам працівниками «Укрпошти» на початку вересня, не треба зазначати суму доходу, а лише вид доходу та найменування організації, де громадянин отримує цей дохід. 

До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичних операціях, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності.

Відбулися зміни, що стосуються надання доходів громадянами та їх розрахунку:
-заявники мають право вибору періоду доходів при призначенні житлової субсидії: попередній календарний рік або три місяці перед місяцем, з якого буде призначена житлова субсидія. У разі, коли дохід заявника зменшився порівняно з попереднім календарним роком, житлова субсидія може бути призначена на підставі доходів за останні три місяці за умови надання до управління соціального захисту населення довідок про доходи таких осіб за цей період за формою, затвердженою Мінсоцполітики;
-розмір пенсійної виплати враховується за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія;
-для обчислення доходу непрацюючих громадян, яким призначено пенсію вперше або якщо вони залишили роботу в період, за який враховуються доходи, і не мають інших доходів, крім пенсії та доходів від особистого селянського господарства, в сукупному доході пенсіонера враховується розмір призначеної щомісячної пенсії;
-для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за цей місяць; для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи, – двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб; для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи, – трьох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

Ці зміни дали можливість більшому колу осіб отримати житлову субсидію. Але наголошуємо, що ті громадяни, які подавали документи до управління соціального захисту населення раніше, нові заяви і декларації на отримання субсидії не треба заповнювати і подавати повторно. Заповнювати і подавати документи необхідно лише тим особам, які ще не звертались!

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням і розраховується:
-на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня;
-на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня.
Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік.

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надається на календарний рік. При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

У разі звернення із заявою про призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону субсидія призначається з початку такого сезону.

Звертаємо вашу увагу!
Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати управління соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендарі - про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг, що перевищують суму в 50,0 тис. грн., шляхом подання відповідних документів.
Звертаємось до всіх мешканців міста, хто ще не подав заяви на житлову субсидію, до працівників бюджетних установ, безробітних, пенсіонерів, працівників інших галузей: для оформлення житлової субсидій необхідно лише заповнити заяву та декларацію, в якій не треба зазначати суму доходу, та подати їх до управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому у будь-який зручний для вас спосіб за адресою:   м. Знам'янка, вул. Глібка, 28, тел. 2-19-22; 2-19-38. 

Нові бланки заяви та декларації, детальні інструкції по їх заповненню можна роздрукувати з сайтів Міністерства соціальної політики України (вкладка "Все про житлові субсидії") та управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому (вкладка "СУБСИДІЇ 2015").


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1017 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.9/7

Кировоград: новости и сайты