Четвер, 09.05.2024, 00:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 9 » Знам’янчани відзначили 70-річчя Великої Перемоги
15:04
Знам’янчани відзначили 70-річчя Великої Перемоги
  
12
Сьогодні особливий день – День Перемоги. Цей день зігріває усіх вдячними поглядами, відчуттям єдності народу і в той же час змушує серця завмирати. Біль цілого покоління в очах учасників давно минулої війни, але цей біль ніколи не вгамувати – ми можемо тільки зберегти вічний подвиг ветеранів у своїх серцях.

Сотні знам’янчан зібралися на мітинг, присвячений 70-річчю Великої Перемоги.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Ігор Борисович Крижановський, народний депутат України Олесь Станіславович Довгий, начальник Знам’янської дирекції залізничних перевезень Віктор Володимирович Казанджій, міський військовий комісар підполковник Олександр Васильович Чижма, голова Знам’янської міської організації ветеранів України Ганна Олексіївна Бабійчук, командир мотопіхотної роти 34 територіального батальйону під час проведення антитерористичної операції на Сході України, начальник четвертого відділення міського військкомату майор Олексій Юрійович Сергєєв.   
12
 Їх привітання з величним Днем Перемоги були, в першу чергу, звернуті до учасників тих страшних років, а слова настанов, звичайно, до молодого покоління.

Звертаючись до ветеранів, мешканців та гостей міста міський голова сказав: «День Перемоги – свято, яке всіх згуртовує. Це світлий день всіх поколінь, він об’єднує батьків та дітей, ветеранів та молодь, всіх мешканців нашого славного міста. Перемога здобувалась неймовірно дорогою ціною: війна забрала мільйони людських життів, перетворила на суцільні руїни міста й села. Пам’ять про війну 1941-1945 років залишається з нами як зразок мужності, сили духу й самопожертви і водночас вічної святої скорботи за тими, хто віддав своє життя за наше майбутнє».
  
12
«В знак подвигу та вшанування бійців, які принесли визволення Знамянци, на честь військових частин, які 9 грудня 1943 року звільнили наше місто від фашистських загарбників, сьогодні біля Обеліску Слави відкривається меморіальна дошка «Вічна пам’ять визволителям Знам’янки». Кошти на неї зібрано мешканцями міста. 10 грудня 1943 року 18-ти військовим частинам було присвоєно найменування «Знам'янських». І нехайця меморіальна дошка стане ще одним нагадуванням всім про неоплатний борг перед людьми, яким ми завдячуємо життям», - зазначив Ігор Борисович.  

Після мітингу відбулося відкриття меморіальної дошки «Вічна пам’ять визволителям Знам’янки» біля Обеліску Слави.    
12
 У небо злетіли 70 повітряних кульок синього та жовтого кольору, як символ миру на нашій землі та віри у щасливе майбутнє.

Вшановуючи ветеранів, які повернулися з перемогою, та пам’ять загиблих воїнів ветерани на чолі з керівництвом міста, учні загальноосвітніх закладів, працівники державних установ, трудові колективи, представники міських громадських організацій та політичних партій під марш духового оркестру пройшли урочистою ходою вулицями міста до меморіального кладовища.

Пам’ять про полеглих знам’янчани вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів і вінків.
Благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок) відслужив на меморіальному кладовищі поминальну панахиду за загиблими у роки війни.

Святкування продовжилось у міському парку відпочинку.
  
12
Для ветеранів війни та жителів міста була організована польова каша та фронтові сто грамів.

Всі бажаючі мали змогу переглянути фотовиставку міського краєзнавчого музею «Роки, обпалені війною», послухати концертну програму за участю духового оркестру міського Палацу культури, святковий концерт "Уклін живим, загиблим слава!" (за участю народного аматорського хору «Джерело» локомотивного депо ст. Знам’янка), концертну програму ВІА «Ретро», стати учасниками танцювальної програми «Нам роки не перешкода…»
   
12
 
Цього ж дня міський голова Крижановський І.Б. взяв участь в урочистостях з нагоди славного ювілею Перемоги в смт. Знам'янка Друга, де привітав ветеранів війни та мешканців селища зі святом.

Зникають журавлиними клинами ветерани війни, йдуть у небуття учасники війни. Рідіють ряди вдів і тих, хто залишився під час окупації в рідному селі. Час невблаганно стирає в пам’яті факти, події, імена.
  
12

Війна і виборена в ній Перемога, віддаляючись від нас у часі, не відходять у забуття. Священна пам’ять і воєнні реліквії завжди живуть з нами, у наших серцях.
 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 926 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.3/6

Кировоград: новости и сайты