Понеділок, 06.05.2024, 08:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Знам'янка прославила живих та вшанувала пам'ять загиблих партизан
11:27
Знам'янка прославила живих та вшанувала пам'ять загиблих партизан
 
1222 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Свято, що започатковано в Україні з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, увічнення їх пам'яті. 

Місто Знам'янка та Знам'янський район відзначали разом це свято біля пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу у с. Водяно 20 вересня ц.р. року.

Всі присутні вшановували партизанів і підпільників, що діяли на території з 5 – го серпня 1941року довгі 587 днів фашистської окупації. Багатьом в ті роки було близько 16 – ти років.

Ветеранів партизанського та підпільного руху, членів ветеранського активу вітали: секретар Знам’янської міської ради Андрій Тесленко, заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Голік, голова міської організації ветеранів України Ганна Бабійчук, голова районної ради організації ветеранів України Владислав Цигульський. 
  
12 Звертаючись до всіх присутніх, Андрій Вікторович сказав: «Сьогодні, напередодні Дня партизанської слави, ми зібралися для того, щоб разом згадати про боротьбу нашого народу проти загарбників під час Великої Вітчизняної війни на тимчасово окупованій території.Відзначення цього свята є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у відновленні історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти загарбницький військ.
З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Низько вклоняємося вам і висловлюємо щиру подяку за ваш подвиг і перемогу, за розуміння й батьківську підтримку в побудові незалежної України.
Здоров'я, щастя, добра й благополуччя вам і вашим родинам!»
 
12
Активістів партизанського руху, яких на сьогодні залишилося одиниці, біля пам'ятного знаку урочисто зустрічала почесна варта з молодих юнаків. Літературно – музична композиція, підготовлена силами міського та районних Будинків культури, де мелодії воєнних пісень проникали до сліз, не аби як вразила всіх присутніх.

У ті грізні роки окупації партизани та підпільники, ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних, піднялися на захист держави, вистояли і перемогли. Їх подвиг назавжди залишається у нашій світлій пам'яті.
  
12 
Партизанський рух не припинявся до 1943 року, до повного визволення нашого району. Свідки тих неминучих років розділили сьогодні з нами радість світлих мирних днів. Виступ вокального ансамблю "Горлиця" селищного Будинку культури став подарунком від селищного голови смт. Знам'янка Друга Сергія Філіпенка.

Керівництво міста та району спільно з ветеранами та громадськістю поклали квіти до пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Для ветеранів партизанського руху було організовано святковий обід, вручено продуктові набори.  
12
Покоління, яке пройшло війну, надихає нас на добрі справи, вчить боронити і любити рідну землю. Дбати про майбутнє і вічно пам'ятати страшне лихоліття воєнних років.

Низький уклін всім живим та вічна пам'ять тим, хто душею з рідною землею.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 906 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты