П`ятниця, 26.04.2024, 17:50
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Серпень » 4 » Знам’янка відзначила свій 146-й День народження
10:35
Знам’янка відзначила свій 146-й День народження
12
Городяни запам'ятають початок серпня тим, що у цей період рідна Знам’янка відзначала свій 146-й День народження. І треба сказати, місто з успіхом відзначило своє найголовніше свято. Знам’янчани з нетерпінням чекали цього свята. Традиційно розпочали святкування Богослужінням у церкві Преподобного Сергія Радонезького.

12
Місцем масових святкових гулянь організатори обрали міський парк відпочинку, де із самого ранку на жителів та гостей чекали різноманітні виставки і ярмарки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, гуртківців Центру дитячої та юнацької творчості.

Біля Центру дитячої та юнацької творчості об 11 годині проводився  малюнок на асфальті, котрий провели педагоги  Центру дитячої та юнацької творчості О.Фрайнд та Н.Горбатенко.  Малеча  з задоволенням малювала рідне місто,  будиночки, квіти, родини, прапор та герб України,  символ нашого міста - залізницю з веселим потягом.  Малюнки вийшли цікаві і різнокольорові.   
12

В цей час на території міського парку відпочинку працював салон  «Аквагрим  для дітей».  Майстрами – художниками були працівники ЦДЮТ -  С. Цатурян, Т.Чернобривець О.Демченко. Вже через годину  на   обличчях та  руках  дітей з’явились  яскраві    малюнки  і їх розмаїттю не було меж. Учасники цих заходів: діти, батьки дітей, педагоги  отримали чудовий настрій і багато яскравих   вражень.

12
Усі охочі мали змогу придбати сувенір ручної роботи та взяти участь у майстер-класах місцевих умільців. На виставці-продажу майстри представили декоративно-прикладне мистецтво: вишиванки, вироби з бісеру , картини та інші.

Парад дитячих візочків та наречених також додав урочистості святу. Організатори цього незвичайного дійства зазначають, що серед тих, хто виявив надіти весільну сукню були як ті, хто вже встиг приміряти весільне вбрання у реальному житті, так і незаміжні дівчата.    
       
12
Всі учасниці самостійно придумували свої образи. Серед учасниць були прихильниці класичних весільних вбрань, але більшість побажала додати до свого образу яскраву й оригінальну деталь. Родзинкою заходу стало дефіле наречених та параду дитячих візочків.

Благочинний Знам’янского округу о.Василь (Мазурок), настоятель релігійної громади Святої мучениці Тетяни Олександрійської єпархії о.Андрій (Подлєсний), настоятель релігійної громади на честь ікони Богородиці «Знамення» о. Віктор (Кравець) в міському парку відпочинку відслужили молебень за Україну.

В рамках проведення Дня міста центром соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді ( директор Н. Шевченко) організовано виставку домашніх улюбленців «Друзі наші менші» та пізнавальну гру «Роду мого коріння».                                     

12
Дітлахи та дорослі прийшли на виставку з своїми домашніми тваринами,  з гордістю демонстрували їх присутнім, розповідали про їх звички, характер, вподобання. Підсумовуючи дійство, ведуча В. Кравченко (міський Палац культури)  нагадала, що  відповідальність за долі тих, кого ми приручили, повинна стати першою заповіддю для того, хто бере в дім тварину. Велика чи маленька, вона однаково потребує до себе уваги,  сил та терпіння. Ось чому, перш ніж взяти тварину, потрібно бути твердо впевненим, що це вам необхідно. Тільки таке рішення принесе вам і вашому вихованцю радість, щастя і задоволення. Наостанок всі учасники отримали призи, надані депутатом міської ради О. Луцом.
12

А поряд весело  гомоніли діти, учасник гри «Роду мого коріння», які  малювали своє місто, сім’ю, залишали свої побажання  жителям Знам’янки. Наша малеча впевнена, що без родини немає Батьківщини. Вона теж не залишились без уваги, всі отримали заохочувальні сувеніри від центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді

У День міста фінішувала Всеукраїнська велогонка, було розіграно комплекти медалей, які урочисто вручив переможцям міський голова І.Крижановський. Діти та тренери були трохи втомлені, але ж, все одно задоволені.

12
Вже по обіді, стартував співочий марафон, у рамках якого на танцювальному майданчику виступили: вокально-інструментальний ансамбль "PUMA" (кер. С.Азаров)  Будинку культури смт. Знам'янка Друга (дир. І. Коломійченко) та молоді, талановиті солісти міського Палацу культури (дир. Л. Кравцова)   Руслан Павловський, Вероніка Запісочна, Марія Петренко, Лауреат Всеукраїнських вокальних конкурсів  Світлана Свірідова. Після виступу артистів ведуча запропонувала всім присутнім показати свій вокальний талант та оголосила конкурс "Караоке в парку".  

Знам’янчани залюбки співали українські пісні, учасникам і переможниці були вручені подарунки, а кошти, які збирала у другому турі для визначення переможця були передані волонтеру В. Щурову на допомогу нашим бійцям в АТО (144,00 грн.).

12
Присутні отримали незабутнє враження, гарний настрій, позитив від свята. Основні урочистості відбулися ввечері на міському стадіоні.

З вітальним словом до знам’янчан звернувся міський голова Ігор Крижановський: «День міста – це особливе свято для кожного його мешканця. У такі свята, як день народження міста кожен відчуває себе частиною великої родини. Наше місто може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які змінюють його обличчя. Рушійною силою розвитку Знам’янщини є творча енергія його мешканців. Щира подяка усім, кому небайдужа доля міста, хто вклав частинку своєї душі і праці в те, щоб ми могли пишатися».

12
Також у цей день знам’янчан вітали:  єпископ Олександрійський та Світловодський Боголєп,  заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Коваленко С.П., в.о. першого заступника міського голови – начальник фінансового управління Іваськів Т.А, сержант, командир відділення військової частини Крижан В.І., перший заступник начальника Дирекції залізничних перевезень Матвієнко В.В., голова територіального профспілкового комітету Знам’янського регіону Симиніна Л.І., селищний голова смт. Знам’янка Друга Філіпенко С.І., помічник-консультант народного депутата України Довгого О.С. Антон Пустовой.

12
Також під час урочистої частини Грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації  було нагороджено першого заступника начальника Дирекції залізничних перевезень Матвієнко В.В.

Родзинкою урочистого відкриття заходу стало виконання О.Безаєм пісні-символу міста "Знам’янський вальс"

Окрім цього, в рамках відзначення Дня міста відбувся святковий концерт за участю гурту Кіровоградської обласної філармонії «Живий звук».



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1094 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.1/17

Кировоград: новости и сайты