Субота, 20.04.2024, 05:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Травень » 10 » Знам’янщина відзначила 72 річницю Перемоги над нацизмом у Європі та річницю завершення Другої світової війни
13:27
Знам’янщина відзначила 72 річницю Перемоги над нацизмом у Європі та річницю завершення Другої світової війни
12
72 рік поспіль Україна святкує перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Все менше ветеранів приходять на міські заходи, щоб згадати подвиг цілого народу. 

Проте пам’ять про велику перемогу залишається жити у серцях нащадків, яким історія, на жаль, так скоро нагадала про страшну ціну, якою здобувається мир.

Живі квіти лягли 6 травня, у переддень Дня Перемоги, до могил загиблих в зоні проведення антитерористичної операції. 

Їх поклали міський голова Сергій Іванович Філіпенко, перший заступник міського голови Загородня В.Г., в.о. голови міської спілки ветеранів АТО Нікітін М.М.. та учасники бойових дій у зоні АТО.
12

Напередодні річниці славної Перемоги міський голова С.Філіпенко спільно  з начальником управління соціального захисту населення А.Волошиною, головою міської організації ветеранів України Г.Бабйчук, помічником-консультантом народного депутата України О.Довгого А.Іщенко  здійснив  об'їзд пам'ятників і пам'ятних знаків, приурочених подіям Другої світової війни.


Та перемога, як і вперше, буде за нами, звернувся до ветеранів міський голова  Сергій Філіпенко.
12

"Ви взірець трудового і військового подвигу українців. Ви наш приклад. І якби не поверталася історія, пам’ять про тисячі людських смертей буде жити, — сказав Сергій Іванович. — Сьогодні знову йде страшна війна. Сотні наших добровольців не шкодують свого життя, щоб ми могли жити під мирним небом. Вони теж заслуговують на нашу шану і подяку. Мільйони закатованих нацистами людей дивляться зараз на нас з небес і ми не повинні їх підвести. Давайте будемо прикладом для нашого молодого покоління.

Це день людей, які творили майбутнє, відзначив  помічник народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко.

Це день, коли згадують всіх, хто кував Перемогу на фронтах, хто працював у тилу і  забезпечував солдат, партизанів і підпільників усім необхідним – зазначила у своєму виступі голова міської організації ветеранів України Г.Бабйчук
12

 «Війна для нас не пішла в минуле. Вона ввійшла в кожний будинок, кожну родину. Поглинула у своєму полум’ї мільйони людей. Принесла нашому народу великі страждання і розруху. Зараз ми звертаємося до минулого, щоб  врахувати всі помилки, виховати молодь в дусі патріотизму, завжди бути готовими захищати нашу державу, як це роблять наші славні воїни в зоні АТО — достойні спадкоємці ветеранів», — сказав заступник голови міської Спілки ветеранів АТО М.Нікітін
12

Опісля вітальних слів, вшановуючи ветеранів, які повернулися з перемогою, та пам’ять загиблих воїнів ветерани на чолі з керівництвом міста, учні загальноосвітніх закладів, працівники державних установ, трудові колективи, представники міських громадських організацій та політичних партій під марш духового оркестру пройшли урочистою ходою вулицями міста до меморіального кладовища, де вже традиційно  благочинний  Знам'янського округу УПЦ Преподобного Сергія Радонезького  о. Василь (Мазурок) відслужив панахиду за полеглими воїнами, борцями за волю та незалежність України у всі періоди історії.
12

У молитві   взяли участь  керівництво міста, учасники АТО, керівники, представники трудових колективів, громадських та політичних організацій, військовослужбовці, учнівська молодь., громадськість міста.

Присутні вшанували мовчанням пам’ять борців за волю і незалежність України, від влади та громадськості були покладені квіти до меморіалу, військовослужбовці поклали Гірлянду Пам’яті. 
12
        
Святкування продовжилось у міському парку відпочинку. Для ветеранів війни та жителів міста була організована польова каша.
12

В Центрі дитячої та юнацької творчості всі бажаючі мали змогу насолодитися святковим концертом «І пам’ять про війну нам душу обпікає»

Також, всі бажаючі мали змогу подивитися на високий рівень стройової підготовки, розбірки-збірки автоматів на швидкість, фрагментів рукопашного бою продемонстрованих учнями загальноосвітніх навчальних закладів міста Крім того, переглянути фотовиставку міського краєзнавчого музею «Роки, обпалені війною», послухати концертну програму за участю духового оркестру міського Палацу культури, літературно-музичну програму "Переможний подих травня!", концертну програму ВІА «Ретро». Та взяти участь у караоке «Пісні воєнних років».
12
Не оминув увагою міський голова С. Філіпенко і нагородження учасників Всеукраїнського  турніру  з велоспорту, присвячених відзначенню 72-ої річниці з Дня Перемоги.

12
Цього ж дня міський голова Сергій Філіпенко, помічник народного депутата України О.Довгого А.Іщенко взяв участь в урочистостях з нагоди славного відзначення 72-ї річниці Перемоги в смт. Знам'янка Друга, де привітав ветеранів війни та мешканців селища зі святом.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1098 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/8

Кировоград: новости и сайты