Четвер, 25.04.2024, 17:05
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Вересень » 22 » Знам’янщина відзначила День партизанської слави
13:27
Знам’янщина відзначила День партизанської слави
12
22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Ця дата – державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі протигітлерівської навали. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

Стоголосий вересень вкотре нагадав, що саме цей день по всій країні розквітають яскраво айстри і жоржини на братських могилах, біля пам’ятників, стел, обелісків. Це означає, що діти й онуки небайдужі до подвигів батьків і дідів, що пам’ять народу жива й незнищенна. Нині ми вшановуємо живих свідків тих грізних подій і тих, що, на жаль, не дожили до сьогодення. А скільки їх було в партизанських загонах! Вони ходили в розвідку, лікували ранених, забезпечували зв’язок з Великою землею і часто гинули
12

Біля пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу у сел. Водяне відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави. У заходах взяли участь: міський голова Філіпенко С.І., перший заступник міського голови Загородня В.Г., секретар міської ради Клименко Н.М., керуюча справами міськвиконкому Ратушна І.О., помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого  Андрій Іщенко, голова Знам’янської міської організації ветеранів України Бабійчун Г.О., селищний голова смт Знам’янка Друга Москаленко С.Б., учасники підпільно-партизанського руху, члени міської організації ветеранів України, представники громадськості та школярі загальноосвітніх шкіл міста та смт Знам’янка Друга.

"Сьогодні ми відзначаємо знаменний день - День партизанської слави. Знам’янщина може пишатися тими людьми, які воювали в тилу окупантів. 

12
З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Низько вклоняємося вам і висловлюємо щиру подяку за ваш подвиг і перемогу, за розуміння й батьківську підтримку в побудові незалежної України. Здоров'я, щастя, добра й благополуччя вам і вашим родинам!",- зазначив у своєму виступі міський голова Сергій Іванович Філіпенко

Зі словами привітання звернувся до присутніх помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого  Андрій Іщенко та вручив продуктові набори учасникам підпільно-партизанського руху від Народного депутата України Олеся Довгого.
12

Із щирими словами вдячності до присутніх ветеранів звернулися селищний голова смт Знам’янка Друга Москаленко С.Б., голова Знам’янської міської організації ветеранів України Бабійчун Г.О. 

Хвилиною мовчання, покладанням квітів вшанували присутні пам’ять загиблих учасників підпільно-партизанського руху та тих, хто віддав своє життя за Мир багатьох поколінь.
12

Окрасою заходу стало неймовірно натхненне декламування віршів, присвячених цим подіям у виконананні учнів загальнооствітніх шкіл міста та виступ солістів МПК Руслана Павловського та Вероніки Запісочної, які своїмм вокальними композиціямі не аби як вразили всіх присутніх.

12
Після завершення урочистої частини відбулося неформальне спілкуквання учнів з учасниками підпільно-партизанського руху. 

Також слід нагадати, що до Дня партизанської слави в закладах освіти та культури відбувалися тематичні заходи: уроки пам'яті, уроки мужності, історичні години, тематичні виховні години з історії підпільно-партизанського руху у роки Другої Світової війни 1941 – 1945 років. 12
Проводилися екскурсії до міського краєзнавчого музею.

Цього ж дня перший заступник міського голови Загородня В.Г., начальник управління соціального захисту Волошина А.М. та голова Знам’янської міської організації ветеранів України Бабійчун Г.О. відвідали на дому учасницю підпільно-партизанського руху Нєсіну Г.І.. Валентина Григорівна  від імені міського голови Філіпенка С.І. привітала Ганну Іванівну зі святом та вручила їй продуктовий набір від Народного депутата України Олеся Довгого

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 997 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/9

Кировоград: новости и сайты