Четвер, 25.04.2024, 15:50
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Січень » 23 » Знам’янщина відзначила День Соборності
12:02
Знам’янщина відзначила День Соборності
12
22 січня 1919 року ввійшло до календаря як величне національне свято - День Соборності України. Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві, де на велелюдному зібранні урочисто оголосили об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. 

На виконання розпорядження міського голови С.Філіпенка "Про організацію та проведення міських заходів по відзначенню Дня Соборності  України у 2017 році" у місті пройшли ряд заходів, присвячених цій події. 

Координувала та організовувала роботу по проведенню заходів до Дня Соборності  України у 2017 році перший заступник міського голови Загородня В.Г.
12

Недільний ранок 22 січня 2017 року без перебільшення вразив чимало знам’янчанин. І це і не дивно, бо не кожного дня можна побачити як сотні гостей та мешканців нашого міста крокує центральною вулицею міста. На чолі колони учасники антитерористичної операції, які у свої руках тримали розгорнутий на всю ширину дороги прапор України. Відразу за ними йшли: керівництво міста, керівники підприємств і установ, представники виконавчого комітету, трудових колективів, політичних і громадських організацій, мешканці та гості міста.
12

Підходячи до пам’ятника Т.Г.Шевченка на учасників ходи чекав ще один сюрприз, а саме живий коридор з представників учнів загальноосвітніх навчальних закладів  та активної молоді нашого міста.

Розпочався урочистий мітинг традиційно з Державного Гімну України. 

«Українці завжди мріяли про незалежність, соборність і власну державність. Це основа української ментальності. Акт Злуки офіційно втілив національну мрію у життя. Подія мала історичне значення, бо стала першим реальним кроком до формування сучасної України. Хоча Акт Злуки 1919 року виявився декларативним, ідея соборності продовжувала жити. Уже 22 січня 1990 року мільйони українців на знак солідарності вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова. Соборність в сьогоднішніх умовах це дуже важливо. Бо соборність – це відповідальність, сильна армія і патріотичні громадяни, і це єдність всіх і всього навколо незалежності  та унітарності нашої держави», – зазначив Сергій Іванович Філіпенко у своєму виступі.
12

Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми. Ми горді зватися українцями. Поклик рідної землі завжди відчували наші діди і прадіди, ті, хто живе в Україні, і ті, кого доля закинула на чужину. 22 січня велике свято – День соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави", - підкреслив у своєму виступі помічник народного депутата України Андрій Іщенко.

Від учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста виступила, Щурова Вікторія, яка наголосила, що наша сила в єдності. 

І, родзинкою заходу, як символ нашої єдності стала молодіжна акція «Вінок єднання», участь у якій взяли учні загальноосвітніх навчальних закладів  та активна молодь нашого міста.

Присутні на мітингу поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а також вшанували пам’ять загиблих борців за незалежність та волю України хвилиною мовчання.
12

Цього ж дня відбулося покладання квітів і до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України».

Виступаючи перед присутніми міський голова С.Філіпенко сказав: «Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття»

«Я закликаю вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі», - зазначив у своєму виступі в.о.голови міської Спілки ветеранів АТО М.Нікітін 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 997 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.4/5

Кировоград: новости и сайты