Вівторок, 23.04.2024, 14:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Грудень » 15 » Знам’янщина відзначила День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС
09:32
Знам’янщина відзначила День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС
12
Окрім 26 квітня, ще одним днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС визначено, згідно з Указом Президента України, 14 грудня, саме в цей день було завершено будівництво саркофагу.

Ці трагічні події ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовіддачу.
12

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міський голова С.Філіпенко, начальник УСЗН А.Волошина, спільно з представниками Знам’янської міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» відвідали на дому тяжкохворих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ліквідаторам було вручено продуктові набори, грошову допомогу за рахунок коштів міського бюджету. Сергій Іванович висловив всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС велику вдячність та шану за їх героїзм і мужність. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів вони ліквідовували наслідки страшної катастрофи, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише нашої держави, а й усієї планети.
12

14 грудня у нашому місті відбулися: урочиста хода та покладання квітів за участю керівництва міста, району депутатів міської та районної ради,  громадськості міста, спільно з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до пам'ятного знаку на честь знам'янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  

«Минають роки, але незмінними залишається лише одне – найглибша повага до людей, які віддали заради нас найцінніше – своє життя. Саме завдяки вашому подвигу ми живемо, насолоджуємося життям та мріємо про щасливе майбутнє», зазначив у своєму виступі міський голова С.Філіпенко, звертаючись до присутніх.
12

 Цього дня до присутніх звернулися і заступник голови Знам’янської районної державної адміністрації О.Грінчак, голова міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» В.Школа.

Під час мітингу ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС були вручені відзнаки міської та районної ради.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять померлих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. 
12

Цього ж дня в Українській Православній Церкві Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії настоятель о.Василь відслужив поминальну панахиду по померлим ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 790 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты