Вівторок, 07.05.2024, 12:04
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Грудень » 15 » Знам’янщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС
08:36
Знам’янщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС
 
12
14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих та померлих, віддаємо данину шани й поваги всім ліквідаторам, хто заради порятунку інших жертвував власним життям і здоров’ям. Одними з перших в двобій із радіацією у зону смерті вступили  і  наші земляки. Більшість з них - звичайні трудівники, хлібороби, працівники підприємств, котрі не задумуючись виконали свій синівський обов’язок перед Батьківщиною. 
 
12
Тож 14 грудня ліквідатори разом з керівництвом міста: міським головою Ігорем Крижановським,  секретарем міської ради  Надією Адамович, керуючою справами міськвиконкому Лілією Меренковою, депутатами, представниками підприємств, установ та організацій міста зібрались біля   пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зібралися, щоб згадати, вклонитися подвигу земляків, покласти квіти.  

 
12
Під час виступу міський голова наголосив, що «ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, кого сьогодні немає з нами. 
 
12

До   пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС поклали квіти.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 808 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты