Четвер, 25.04.2024, 06:46
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 27 » Знам’янщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС
09:17
Знам’янщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС
12
26 квітня 1986 року навічно залишиться в пам’яті людей, як дата величезної техногенної та екологічної катастрофи.Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждань покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній електростанції. 31 довгих років українська земля здригається при самій згадці про трагедію.

Молитовно вшанували чорнобильців в УПЦ Преподобного Сергія Радонезького, де настоятель релігійної громади Святої мучениці Тетяни Олександрійської єпархії о.Андрій (Подлєсний) відправив заупокійну Літургію за жертвами Чорнобильської катастрофи. У своїй проповіді він наголосив, що трагедія, яка трапилася 31 рік тому, змушує людей відповідальніше ставитися до навколишнього середовища.
12

Заходи продовжилися урочистою ходою до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який споруджений у міському парку відпочинку, де і відбувся мітинг-реквієм. Участь у ході взяли керівництво міської ради, Знам’янської райдержадміністрації, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, трудові колективи підприємств, установ, організацій міста.

12
«Важко навіть уявити, які могли бути наслідки Чорнобильської катастрофи, якби не Ваш професіоналізм та самовідданість. Ви затулили своїм тілом світ від страшної біди, аналога якій людство досі не знало. І за це ми щиро дякуємо вам, героям-ліквідаторам, мужнім, відважним та сміливим. Низький уклін вам та найщиріші побажання миру, добробуту, міцного здоров’я на довгі роки», - такими словами звернувся до присутніх міський голова Філіпенко Сергій Іванович.
12

В цей день до присутніх також звернулися: заступник голови районної державної адміністрації О. Грінчак, начальник Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області. майор служби цивільного захисту В.Ларіонов, голова міської організації ветеранів та інвалідів Чорнобиля «Квітень-86» Ю.Фуртак.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять померлих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 870 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты