Четвер, 28.03.2024, 13:09
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Листопад » 6 » Знам’янщину відвідала делегація Представництва ЄС в Україні
09:13
Знам’янщину відвідала делегація Представництва ЄС в Україні
12
Знам’янщину  відвідала делегація Представництва ЄС в Україні. До складу делегації ввійшли: Юргіс Вілчінскас – керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні, Костянтин Ромашко координатор інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» Представництва ЄС.

Гості зустрілися з міським головою Сергієм Івановичем Філіпенко,  першим заступником міського голови Загородньою Валентиною Григорівною. Під час зустрічі було обговорено питання проведення реформ та перспективи участі представників Знам’янщини у європейських програмах.

Вітаючи членів делегації, Сергій Іванович зазначив:  «Сьогоднішня зустріч є надзвичайно важливою для подальшого розвитку міста. Крім того, ми сподіваємось, що наше співробітництво буде набирати з кожним роком нових обертів і буде підкріплюватись новими конкретними проектами».

Керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС Юргіс Вілчінскас висловив зацікавленість у налагодженні економічного співробітництва зі Знам’янкою. «Ми готові працювати з малим і середнім бізнесом в частині допомоги по доступу до кредитів, просуванню товарів на європейський ринок, розробки проектів з отримання грантів по різних напрямках програм, створенню центрів інвестиційних послуг», - сказав Юргіс Вілчінскас.
12

Щодо питання висвітлення європейської тематики в українських медіа в контексті початку імплементації угоди про асоціацію Костянтин Ромашко підкреслив, що мета кампанії - пояснити важливість підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Цього ж дня у залі засідань міської ради відбулася публічна дискусія за участю представників міської влади, працівників виконавчого комітету Знам’янської міської ради,  інститутів громадянського суспільства, учнівської молоді, громадськості.

Юргіс Вілчінскас представив увазі присутніх презентацію, яка містила перелік європейських програм та проектів, участь у яких можлива для кожного освіченого, креативного українця.
12

«Ми бачимо зараз, що не всі користуються цими грантовими програмами, бо часом не вистачає проектних потужностей, а часом просто не має інформації, що такі програми існують. І саме тому сьогодні ми хочемо розповісти про ті можливості, які є в освіті, в культурі, в економіці, щоб ці організації могли просто зателефонувати координаторам програм, дізнатися історії успіху і користуватися ними»,  – зазначив Юргіс Вілчінскас.

У приміщенні міського Палацу культури для молоді нашого міста було організовано інтерактивну гру, під час якої присутнім було продемонстровано принципи діяльності Європейського союзу. 

«Така інтерактивна гра для молоді допоможе пояснити їм принципи та механізми роботи однієї з найважливіших інституцій Європейського Союзу. На прикладі процесу прийняття рішення про запровадження безвізового режиму для України учасники гри не лише розвинуть навички спілкування, ведення дебатів та зрозуміють, у який спосіб відбувається процес ухвалення рішень у Раді ЄС, але й, побувавши міністрами країн-членів Євросоюзу, зможуть власноруч долучитися до важливих питань порядку денного однієї з ключових інституцій Європейського Союзу», - підкреслив у своєму вступному слові модератор гри, координатор інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» Представництва ЄС Костянтин Ромашко

По завершенню гри для всіх присутніх було проведено вікторину на знання фактів про ЄС. Переможці вікторини отримали призи та пам’ятні сувеніри.

Усі вищезгадані заходи відбулися в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», метою якої є поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 863 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3

Кировоград: новости и сайты