Четвер, 25.04.2024, 20:07
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 7 » Знам'янська ОДПІ інформує
10:38
Знам'янська ОДПІ інформує
 
12         Для підприємців – спрощенців нові податкові правила 
6 грудня 2011 року, в залі засідань виконавчого комітету міста Знам'янка, відбувся семінар для підприємців на якому було розглянуто зміни в законодавстві, а саме Закон України 4014 –VI від 04.11.2011 року « Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» Цей Закон набирає чинності з 01.01.2012 року.
В заході взяли участь заступник начальника Знам'янської ОДПІ В.І.Коваленко, начальник відділу оподаткування фізичних осіб І.В.Жуганова, завідувач сектору масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян О.В.Кудлай.
Учасники семінару зауважили, що податкові правила для спрощенців не змінювались 12 років, а сьогодення диктує нові вимоги, а тому і було розроблено заходи якими внесено суттєві зміни до основних положень спрощеної системи оподаткування.

   
12           Цим Законом передбачено:
 збільшення обсягів річного доходу, що дає право перебувати на спрощеній системі;
 не встановлення збільшення ставки єдиного податку за кожного найманого працівника ;
 скасування обмеження віднесення на витрати платника податку на прибуток витрат на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб - платників єдиного податку.
 встановлення відповідальності платника податку за провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві, перевищення граничного обсягу доходу тощо;
З метою оподаткування встановлено 4 категорії платників;
- до першої групи віднесено підприємців, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150 тис. грн.
Для таких підприємців встановлюється ставка податку в межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати (10-100 грн.).
- друга група - підприємці, що протягом календарного року використовують працю не більше 10 найманих осіб та обсяг доходу не перевищує 1 млн. грн., які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства. Ставка – від 2% до 20% мінімальної заробітної плати (20-200 грн.).
- до третьої групи належать особи, які мають не більше 20 найманих осіб та обсяг доходу не перевищує 3 млн. грн. Ставка для цієї групи – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ.
Четверта група - це юридичні особи.
Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб – підприємців з розрахунку на календарний місяць.
У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності то застосовуватиметься максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності. Якщо вказані платники єдиного податку здійснюють господарську діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для відповідної групи таких платників єдиного податку.
Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку:
- першої групи є календарний рік.
- другої – третьої груп є календарний квартал.

   
12           Не можуть бути платниками єдиного податку:
 страхові брокери;
 фізичні особи - нерезиденти;
 фізичні особи - підприємці, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг.
Спрощена система оподаткування не поширюється на фізичних осіб - підприємців, які здійснюють:
 діяльність з організації, проведення азартних ігор;
 обмін іноземної валюти;
 виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів, пива та столових вин);
 видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння ;
 діяльність із надання в оренду земельних ділянок, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлових приміщень, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлових приміщень (споруди, будівлі) та/або їх частин, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів.

Платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.
Платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом 1 календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листками) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
Платники єдиного податку першої та другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.
Платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів та витрат .
Форма книг обліку доходів та обліку доходів і витрат , порядок їх ведення затверджуються Міністерством фінансів України.
Свідоцтво платника єдиного податку видається безстроково, на підставі подання заяви, виключно суб’єкту господарювання або уповноваженій ним особі та не може передаватися для провадження господарської діяльності іншим особам.
Платникам єдиного податку першої і другої груп, які провадять кілька видів господарської діяльності, на які встановлено різні ставки єдиного податку, видається одне свідоцтво платника єдиного податку.
Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу державної податкової служби заяву.
Анулювання свідоцтва платника єдиного податку здійснюється у разі:
- провадження господарської діяльності, на яку не поширюється спрощена система оподаткування;
- перевищення граничної чисельності найманих осіб;
- перевищення граничного обсягу доходу;
- застосування платником податку інших способів розрахунків, ніж у готівковій та/або безготівковій формі.









Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 929 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты