Вівторок, 16.04.2024, 22:13
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 2 » Знам'янські школярі під куполом Верховної Ради
10:55
Знам'янські школярі під куполом Верховної Ради
 
12   25 жовтня 2011 року учням НВК «Знам’нська загальноосвітня І –ІІІ ступенів школа №2 – ліцей» випала унікальна можливість побувати в будівлі єдиного законодавчого органу нашої країни – Верховної Ради України, на власні очі побачити будинок «під куполом», дізнатися його історію та найтаємніші секрети, відчути дух кулуарів парламенту, побувати в сесійній залі та по – справжньому відчути себе на позиції народного денутата. 
Після того, як Верховну Раду відвідали в червні місяці кращі учні шкіл міста та поділилися враженями від поїздки, охочих там побувати було багато. Але потрапити на екскурсію до Верховної Ради України не так вже й просто. Та завдяки вчителям Щиголь Н.О., Панкевич В.І., Філіповій С.М., Ніколенко Т.В., Погрібняк О.В., Булаху О.С. на чолі з директором НВК Сопільняком Ю.М., за підтримки Народного депутата України Єдіна Олександра Йосиповича та голови Знам’янської міської організації Партії Регіонів Тесленка Андрія Вікторовича вдалося цю поїздку здійснити.
Звичайно, організаційних питань виникало чимало. Потрібно було підготувати дуже багато документів, які пов’язані з відвідуванням Верховної Ради. Вагома підтримка (фінансова) лягла на плечі батьківських комітетів класів, діти яких брали участь в екскурсії.
Приємним в цій поїздці було те, що в ній змогли взяти участь діти з багатодітних сімей, діти позбавлені батьківського піклування та з малозабезпечених сімей. Фінансові витрати на участь їх в екскурсії до Верховної Ради взяли на себе Знам’янська міська організація Партія Регіонів та Народний депутат України Єдін Олександр Йосипович.
Пад час підготовки до поїздки до нас звернулася з проханням прийняти участь в екскурсії Знам’янська громадська організація «Дія» у кількості чотирнадцяти чоловік. І ось такою великою дружньою сім’єю ми відбули до Києва 25 жовтня 2011 року.
У Києві, біля будинку Верховної Ради, на нас чекала довірена особа нашого Народного депутата Єдіна О.Й. пані Юлія, яка гостинно зустріла нас та супроводила до будівлі.
Екскурсію по Верховній Раді для нас провела чудовий гід пані Олена. На першому поверсі на дітей справила враження стеля, розписана живописним панно «Квітуча Україна». Не менш цікавим для екскурсантів виявився і другий поверх з величезним електронним табло інформаційної системи «Рада – 3». Ліворуч від нього – величний художній витвір живописця О. Кулакова, який називається «Державотворення». Біля цього полотна найбільше фотографувалися наші діти.
З балкону третього поверху відкривається вид на залу сесійних засідань у 650 кв м, над якою висить величезна люстра неписаної краси, а над нею – той самий скляний купол.
Незадовго до закінчення екскурсії до нас приєднався і сам Народний депутат Олександр Єдін, який вирішив особисто з нами поспілкуватися. Розмова вийшла невимушеною, змістовною. Учні з цікавістю задавали питання, а депутат охоче на них відповідав.
Було дуже приємно і радісно почути з його вуст про те, що у наступному році планується у НВК здійснити заміну старих вікон на більш сучасні. Олександр Єдін був запрошений нашими учнями на засідання шкільного парламенту, на яке він відразу погодився. Так що будемо чекати на його візит.
Поспілкувавшись та зробивши знімки на згадку з учасниками екскурсії, нардеп зробив дітям ще один подарунок, запросивши їх пообідати у їдальні, де обранці поновлюють свої сили. Для дітей це було приємним сюрпризом. Обід складався із смачнючих страв, всі поїдали «за обидві щоки».
Після обіду школярі продовжили свою екскурсію по місту Києву. Відвідали декілька музеїв, Михайлівську площу, прогулялися по Хрещатику, відпочили біля фонтанів на майдані Незалежності, відвідали Києво-Печерську Лавру, побували на лекції в Планетарії. І, звичайно, не обійшлось без МакДональдса. Втомлені, але щасливі та задоволені ми повернулися до Знам’янки.
І як підсумок нашої поїздки нам хочеться ще раз звернутися зі словами подяки до Народного депутата Єдіна О.Й., міського голови Крижановського І.Б., голови Знам’янської міської організації Партії Регіонів Тесленка А.В. за величезну підтримку в проведені нашої екскурсії до Верховної Ради.
Сподіваємося на тісну та плідну співпрацю на майбутнє.

Щиголь Н.О.
вчитель НВК

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 777 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты