П`ятниця, 03.05.2024, 06:01
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 19 » Зустріч єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа із знам’янчанами
14:48
Зустріч єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа із знам’янчанами

                     
12 У цьому році вся православна громадськість країни відзначає непересічну дату, а саме 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Князь Володимир Великий хрестив і просвітив Русь світлом Христової віри. Його син - князь Ярослав Мудрий продовжив просвітницьку справу батька, він заснував першу бібліотеку на Русі, відкрив перший навчальний заклад, видав перші державні закони... 
Напередодні відзначення цієї історичної події єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп зустрівся з мешканцями м. Знам’янки.
                      
12  
У заході взяли участь: міський голова Ігор Борисович Крижановський, голова Знам'янської районної державної адміністрації Дзядух Василь Онисимович, секретар міської ради Андрій Вікторович Тесленко, керуюча справами міськвиконкому Наталія Олександрівна Тесленко, благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок), священнослужителі о. Володимир (Потапчук), о. Василь (Кубінець), о. Віктор (Кравець).

На початку зустрічі Ігор Борисович зазначив, що міськвиконкомом здійснюється виконання відповідних доручень Президента України, розпорядження Кабінету Міністрів України, спрямованих на гідне відзначення найвагомішої події в духовному житті держави 2013 року.
                      
12  
Зі словами вітання до присутніх звернувся єпископ Боголєп: - Дозвольте привітати вас із цією знаменною датою, відрадно, що відзначаємо 1025 річницю у такому широкому колі. Це свідчить про толерантність та духовність наших краян, які у мирі та злагоді проживають пліч-о-пліч, будучи вірниками різних конфесій. Хрещення Русі – одна з найвизначніших подій в історії нашого народу, його духовного та культурного злету.
                       
12   
Присутнім сподобалась манера спілкування гостя, імпонували повага, шанобливе ставлення до аудиторії, доброзичливість та бажання надати пораду. І тому нікому не було дивно, що коли єпископ запропонував відповісти на запитання , які можливо виникли, не був обділений на них.

Особисті питання цікавили не менше: ставили запитання, які заторкували релігійне життя молодої особи та проблеми, з якими вона стикається. Зокрема, це апатія, незацікавленість молоді у релігійному житті. Явище «нічогонебажання» Преосвященніший назвав великою проблемою і закликав усіх, хто має таких друзів, підтримати їх – «це найкраще, що ви можете зробити для них». Усім же, хто ще не почав жити духовним життям, єпископ порадив поставити собі 3 запитання: «Звідки я?», «Хто я?» і «Що я роблю на цій землі?». «Відповідаючи на ці три запитання, ви обов’язково зіткнетеся з релігією, а заглибившись далі, у вас виникне потреба спілкування на цьому грунті».
                       
12   
Присутні порушули питання сект у Церкві, на що Преосвященніший чітко відповів і розмежував діяльність Церков та сект: «Церквою є організація, котра має довгу історію, досвід та випрацюваний світогляд, що відповідає на всі запитання. Натомість, секта відповідає на досить обмежене коло запитань та намагається вирішити лише деякі проблеми людини. Секта має зовсім іншу психологічну базу, вона (секта) швидко виростає і може швидко зникнути, а на її місце приходить нова».
                        
12 
Зустріч тривала півтори години і залишила сильне враження в серцях присутніх. У кінці зустрічі міський голова І.Крижановський та голова районної державної адміністрації В.Дзядух , сердечно подякували єпископу та висловили надію , що такі зустрічі будуть відбуватися частіше.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 973 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты