П`ятниця, 19.04.2024, 10:06
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Січень » 27 » Діти - за здоров’я!
19:12
Діти - за здоров’я!
12 
     Всі за те, щоб нас оточували здорові і щасливі люди. Якщо людину запитати, що для неї являється головним проявом щастя, більшість відповість – здоров’я. Як кажуть : «Було б здоров’я, інше додасться!». Але згадуємо ми про своє здоров’я, тільки тоді коли починаємо його втрачати. Чому ж не дивлячись на розвиток сучасної медицини, наявності дипломованих лікарів і різноманітність клінічного обладнання, та ліків у аптеках, ми хворіємо більше, ніж тварина, яка знаходиться у природному середовищі? Найгірше, що більшість людей страждають такими захворюваннями як рак, атеросклероз, ішемічна хвороба серця і їх відсоток постійно зростає. Тривалість життя сучасної людини за останні роки знизилася до 50-70 років, при генетичному потенціалі тривалості життя людини до 120-140 років? Зараз багато науковців прогнозують, що через 9 – 15 років, кожен другий житель планети зможе мати онкологічні проблеми. На сьогоднішній день, по статистичним даним, тільки 1% дітей народжується цілком здоровими. У 80% жителів планети дефіцит йоду, у 40% - дефіцит бета-каротину, 40-80% - дефіцит вітаміну В і фолієвої кислоти, у 70% - дефіцит аскорбінової кислоти та інших необхідних речовин. Тільки дефіцит кальцію в організмі людини призводить до 120 різних захворювань. Все це призводить до хвороб, смертності та руйнації генів, і передачі патології дітям. За даними дитячого фонду «Юнісеф» ООН, у 2007 році померло 9 700 000 дітей молодше п’яти років, 18 дітей помирає щохвилини, за останні 10 років рівень дитячої інвалідності збільшився вдвічі. 
   З метою інформування дітей про особисту гігієну та для формування здорового способу життя спеціаліст І категорії, Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Білокамінська О., провела лекцію-діалог з використанням відеоматеріалів «Вчимося бути здоровими!» в Знам’янській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів для учнівської молоді початкових класів.
    Діти з радістю спілкувалися по темі заняття та охоче відповідали на поставлені їм запитання. Кожна дитина аналізувала, що правильно, а що не правильно робили герої мультфільмів з відеороликів «Абетка здоров’я». Діти уявляли, щоб вони зробили у кожній окремій ситуації, будучи героєм мультфільму і як це в подальшому могло б відобразитися на здоров’ї. В кінці заняття, всі діти побажали бути здоровими!

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1199 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.8/5

Кировоград: новости и сайты