Понеділок, 06.05.2024, 20:07
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 26 » Зустріч із єпископом Олександрійським і Світловодським Боголєпом.
08:31
Зустріч із єпископом Олександрійським і Світловодським Боголєпом.
                             
12   Напередодні відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі міський голова І.Крижановський, секретар міської ради А.Тесленко, селищний голова смт. Знам’янка Друга С.Філіпенко зустрілися із єпископом Олександрійським і Світловодським Боголєпом.

Учасники зустрічі обговорили релігійну ситуацію у місті та селищі. Окрему увагу звернули на проблему відповідальності: за власне місто, над вирішенням якої церкві та місцевим органам влади треба обов’язково працювати спільно для досягнення ефекту як духовного, так і соціального.

Владика, зокрема, зазначив, що у місцевих органах влади працюють люди, котрі найкраще розуміють місцеву спільноту і, до того ж, безпосередньо тут живуть. Як усі спільними зусиллями будуватимуть суспільство і його духовність, моральність, так виглядатиме більшість людей цього суспільства, – зауважив він. Головне, необхідно навчитися відповідально ставитися до цієї місії.

Основний же акцент у ході розмови було приділено темі духовного виховання підростаючого покоління. Присутні погодилися, що представники влади і духовенства теж повинні проводити спільну роботу у цьому напрямку.

Ігор Борисович звернув увагу на те, що у вихованні молодого покоління потрібно взяти на себе роль співрозмовника, а не вчителя. Сучасна молодь не є настільки покірною, як була колись. Її потрібно переконувати, а не вказувати категорично, що правильно так, а не інакше. Саме через це зараз спостерігаємо обмаль у храмах якраз того прошарку молодих людей, вік яких складає 16-22 роки. Якщо зараз сім’я (як фактор виховання) десь втратила свої позиції, тоді школа і церква мають взяти на себе місію заповнити цю прогалину і допомогти дітям соціалізуватися. Як альтернативу запропонував діяльність літніх таборів.

Також у ході зустрічі обговорювалися питання діяльності релігійних організацій на території міста, співпраці з міськвиконкомом, проблем законодавчого забезпечення державно-церковних відносин, будівництва храму у місті.

Селищний голова повідомив Владиці, що придбано за кошти спонсорів головний купол для церкви на честь ікони Богородиці «Знамення» Олександрійської єпархії УПЦ. Запросив Владику освятити купол церкви.

На завершення розмови присутні висловили думку, що такі зустрічі є корисними. Владика Олександрійський і Світловодський Боголєп побажав у майбутньому провести зустріч також і з депутатами Знам’янської міської та Знам’янської Другої селищної рад.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 802 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты