Четвер, 25.04.2024, 15:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 17 » Зустріч з воїнами-інтернаціоналістами
11:18
Зустріч з воїнами-інтернаціоналістами
 
12
Афганська війна була і залишається незаживаючою раною для нашого народу. За кожним воїном-афганцем – доля, життєвий подвиг, крок у безсмертя. Серце стискається від болю, коли думаєш про тих, хто пройшов важкими дорогами чужої країни.

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, 12 лютого 2015 року в Знам’янській міській бібліотеці – філії №2 відбулася зустріч учнів старших класів загальноосвітніх шкіл №6 та №7 з воїнами-інтернаціоналістами, які проживають в смт. Знам’янка Друга – Поляковим Володимиром Васильовичем та Золотаренком Іваном Володимировичем. 

Ведучі (вчитель Знам’янської ЗШ № 7 Свірбій С.А. та директор бібліотеки Перепелятникова О.В.) повідомили  сумну статистику радянсько-афганської війни: «Ми маємо знати про страшні події  безглуздої війни і пам’ятати кожного з тих,  хто в свої молоді роки став свідком та учасником воєнних подій.  Через цю війну пройшли 700 тисяч чоловік. І серед них  - 30 відсотків були українці. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них 12 – українцям. Ця війна лишила страшні наслідки для України. Не повернулися додому 3360 воїнів…» 
12

Також, ведучі запропонували вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто загинув під час виконання інтернаціонального обов’язку на території інших держав.

Із проникливими  музичними вітаннями перед присутніми виступили учасники вокально-інструментального ансамблю «PUMA» Сергій Азаров та Олександр Ульяніч. 

Зі словами вдячності до присутніх на зустрічі воїнів-інтернаціоналістів звернулася секретар селищної ради Сєдова Ірина Анатоліївна : «Щороку 15 лютого ми відзначаємо річницю виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Вже пройшло 26 років від того дня, як закінчилася афганська війна. Але в пам’яті людства вона ще буде жити довго, бо її історія написана кров’ю  солдатів та сльозами матерів. Безмежна Вам вдячність та низький уклін. Бажаємо Вам міцного здоров’я, миру та благополуччя. Пам’ять про тих, хто не повернувся з афганських боїв, буде жити вічно.» Також, Сєдова І.А. вручила воїнам невеликі подарунки від селищної ради.

Золотаренко І.В. та Поляков В.В. під час свого виступу розповіли молоді про події, які відбувалися під час їх служби в Афганістані. Учні зацікавлено слухали ветеранів та запитували про їх важкі будні на війні.

Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, які ми називаємо подвигом.  Цивільній людині важко уявити, скільки терпіння та мужності знадобилося тим хлопцям, аби після зламу залікувати оголений нерв. Війна залишила глибокі «рубці» в їхніх душах, але не зламала морально. Адже необхідно жити далі і сподіватися на краще.







Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 988 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты