Понеділок, 22.07.2024, 15:17
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 177
Гостей: 177
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Листопад » 25 » Звернення Асоціації міст України до народних депутатів України VIII скликання
14:55
Звернення Асоціації міст України до народних депутатів України VIII скликання
 
12
Шановні народні депутати України!
З року в рік доводиться констатувати, що визначений черговим законом про Державний бюджет обсяг фінансових ресурсів територіальних громад не забезпечує належного виконання функцій та повноважень, покладених законодавством на органи місцевого самоврядування. На жаль, не став винятком і Закон України «Про Державний бюджет України на 2014 рік». Передбачені ним показники не забезпечують навіть видатків на заробітну плату працівників бюджетної сфери, не говорячи вже про придбання енергоносіїв, виконання державних програм соціально-економічного розвитку тощо.

Так, фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень держави, передбачене Державним бюджетом на 2014 рік, покриває лише на 82,2% їхні реальні потреби на ці цілі. Вже сьогодні в місцевих бюджетах відсутні кошти на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладами бюджетної сфери у листопаді-грудні 2014 року.

Аналогічні ситуації з забезпеченням делегованих повноважень складалися в 2012- 2013 роках. Однак тоді для вирішення зазначених проблем Урядом було спрямовано до місцевих бюджетів понад 10 млрд. грн. додаткових трансфертів. В цьому ж році, незважаючи на численні звернення Асоціації до органів державної влади, проблема залишається невирішеною. Зокрема, порушені 18 вересня учасниками X Українського муніципального форуму питання щодо необхідності належного бюджетного забезпечення територіальних громад у завершальний період 2014 року проігноровані Верховною Радою VII скликання.

Враховуючи нагальну гостроту проблеми недофінансування бюджетних галузей, що мають виключно важливе соціальне значення, звертаємося до Вас, шановні народні депутати України VIII скликання, з проханням терміново внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо виділення з державного бюджету місцевим бюджетам додаткової дотації в обсязі 4 млрд. грн. на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладів бюджетної сфери.

З повагою

Виконавчий директор  М.В. Пітцик


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 777 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты