За попередніми підсумками, господарствами усіх категорій у 2015р. одержано 3307,3 тис.т зерна (включаючи кукурудзу) у вазі після доробки, з них зерна продовольчих культур – 1147 тис.т (34,7% загального обсягу), фуражних зернових культур – 2160,3 тис.т (65,3%). Порівняно з 2014р. виробництво зерна зменшилося на 4,7%, що зумовлено зменшенням урожайності на 2,7 ц з 1 га (на 6,2%). Сільськогосподарськими підприємствами вироблено 2659,5 тис.т зерна (80,4% загального валового збору), господарствами населення – 647,8 тис.т (19,6%). Середня врожайність зернових культур в аграрних підприємствах склала 42 ц з 1 га та порівняно з 2014р. зменшилася на 3,4 ц з 1 га або на 7,5%, у господарствах населення – 37,1 ц з 1 га (на рівні минулого року). При скороченні обсягу виробництва зернової кукурудзи на 7,5% (зібрано 1696,2 тис.т), частка цієї культури у загальному валовому зборі зерна залишається переважаючою і складає 51,3% (у 2014р. – 52,9%). Зменшення валового збору кукурудзи на зерно зумовлено скороченням площ збирання (на 11,8%). Валовий збір соняшнику на зерно становив 1167,6 тис.т і порівняно з 2014р. збільшився на 0,2% за рахунок збільшення площ посіву на 2,9 тис.га (на 0,5%). Загальне виробництво цукрових буряків для промислової переробки становило 456 тис.т і порівняно з 2014р. зменшилося на13,4% за рахунок зменшення площі збирання на 8,7% та середньої врожайності на 16,9 ц з 1 га. Загальне виробництво картоплі (525,5 тис.т) зменшилося порівняно з 2014р. на 3,1%, овочів (234,8 тис.т) – на 0,6%, що зумовлено передусім зменшенням їхньої врожайності відповідно на 3,2% та 2,8%. | |
Категорія: ГУ статистики у Кіровоградській області інформує | Додав: Admin (22.01.2016) | |
Переглядів: 449 |