Субота, 20.04.2024, 14:10
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 9 » Реформи загальної середньої освіти в Україні та підходи щодо їх впровадження
11:39
Реформи загальної середньої освіти в Україні та підходи щодо їх впровадження
 
12
05 лютого 2015 року у місті Кіровоград з робочим візитом перебував міністр освіти Квіт С.М. Делегація освітян міста у складі начальника відділу освіти Н.Попової, завідувача методичним кабінетом Л.Шевченко, директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Д.Полежая, голови міськкому профспілки Т.Мельник, брала участь у зустрічі з міністром з питання «Реформи загальної середньої освіти в Україні та підходи щодо їх впровадження».

Сергій  Миронович розповів про реформи в освітній галузі, зокрема, за його словами, планується перегляд програми початкової школи, з подальшим її полегшенням. «Головним завданням є не навантаження дитини великою кількістю енциклопедичних знань, а зацікавлення її до навчання » - наголосив Сергій Квіт. Також планується перехід на 12-ти річну середню освіту, відповідно до Європейських стандартів.

Серед питань, які були окреслені під час зустрічі: соціальне забезпечення освітян, оптимізація мережі навчальних закладів, механізм забезпечення підручниками. Окремим питанням було винесено обговорення щодо надання та використання освітньої субвенції.

Крім того, серед нових ініціатив, що стосуються середньої освіти обговорювалося потреба скорочення звітності. Сергій Квіт відстоює шлях дебюрократизації у цьому плані. Він повідомив, що Міністерство уже скоротило кількасот видів звітів для середньої школи. І вкотре наголосив, що не кількісні показники важливі, а якість - за усіма напрямами. За доцільне Міністр освіти і науки вважає відхід від зайвої енциклопедичності у викладанні: "Необхідно виховувати компетентну особистість, здатну вирішувати проблеми. Порівняно зі знаннями, здатність переводити їх в уміння, більш цінна".

В ході зустрічі оглядово всіх присутніх було ознайомлено з реформами у вищій освіті та скорочення кількості вищих навчальних закладів. Як підсумок, С.Квіт наголосив на важливості підвищення рівня освіти та якості знань.

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 812 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты