П`ятниця, 29.03.2024, 15:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 18 » Знам’янські пенітенціарії провели учням заняття щодо недопущення вчинення ними злочинів та правопорушень
14:11
Знам’янські пенітенціарії провели учням заняття щодо недопущення вчинення ними злочинів та правопорушень
12
В приміщенні Знам’янського професійного ліцею №3 начальник Знам’янського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції Марина Марула  та  психолог Наталія Лепеть провели учням  лекцію-бесіду на тему: «Поняття злочину та покарання. Недопущення вчинення підростаючим поколінням кримінальних та адміністративних правопорушень» та «Соціально – психологічний аспект відношення до своїх засуджених однолітків».

На проведення психологічно-правової лекції наштовхнула ситуація, яка склалася з одним із наших засуджених, який став «вигнанцем» своїх однолітків.

В наш час проблемним питанням залишається правова необізнаність населення щодо відповідальності за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, особливо це стосується неповнолітніх та осіб молодіжного віку. 

В результаті чого, «дитячі пустощі», які ще й можливо вчиненні під впливом сумнівної компанії  та  алкоголю,  нерідко виявляються серйозними злочинами.

12
А що після оголошення вироку: розпач, осуд суспільства, товариші та друзі відвертаються,  й засуджений залишається сам на сам зі своєю бідою. 

І добре, коли до нього оточуючі відносяться хоча б нейтрально: не виправдовуючи вчинки засудженого, але й при цьому не осуджуючи.

Але буває навпаки: однокласники чи колеги проявляють агресію до таких осіб, показуючи свою неприязнь до вчинку особи, яка вступила в конфлікт з законом, тим самим  вирізняючи його з поміж інших.

Можливо, все таки потрібно прийти на допомогу такій особі: підтримати, розрадити, змусити проаналізувати свій вчинок аби в подальшому не допустити подібного випадку, допомогти в навчанні та спрямувати його на корисне й цікаве дозвілля. І шанс на щасливе та світле майбутнє теперішнього засудженого збільшиться. 

Учні ліцею активно брали участь у дискусії не боячись висловлювати свої думки, а отже, маємо сподівання на те, що ми були почуті. 

Марина Марула, 
начальник Знам’янського РВ КВІ
 
Категорія: Новини Знам’янського міськрайонного відділу пробації | Переглядів: 858 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты