Четвер, 25.04.2024, 15:10
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Грудень » 2 » Знам’янською кримінально-виконавчою інспекцією організовано ознайомлення засуджених з проблематикою прав людини
09:03
Знам’янською кримінально-виконавчою інспекцією організовано ознайомлення засуджених з проблематикою прав людини
12
Працівниками Знам’янського РП КВІ УДПтС України в Кіровоградській області спільно з адвокатом Макаровим Ігорем Владиславовичем проведено лекцію-бесіду з підобліковими   на тему: «Міжнародний день прав людини». 

Ігор Макаров  зазначив: «Україна, ставши у 1992 році  незалежною державою, зробила перший крок на шляху до ствердження демократичності й  верховенства права. Так, в Конституції України окремий розділ присвячено правам і свободам людини і громадянина,  та  визначає, що всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах; права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними й не є вичерпними, також,  ні в якому разі не допускається звуження державою змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Разом з тим важливо усвідомлювати, що права людини не є абсолютними, тому права однієї людини не повинні порушувати права іншої, хоча в соціально-правовій практиці права можуть обмежуватися з метою захисту інших соціальних цінностей».

Також,  старший інспектор КВІ  Олена Боршош звернула увагу підоблікових на те, що дотримання прав людини є ключовою національною ідеєю усіх демократичних країн світу, в  центрі якої має знаходитися людина, її інтереси, дотримання прав і свобод, а для України це питання особливо актуальне. 

Продовжуючи лекцію, Ігор Макаров зауважив: «Незважаючи на те, що Україна ратифікувала більшість найважливіших міжнародних актів в сфері прав людини – Загальну декларацію прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та Факультативний протокол до нього 1966 р., Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права 1966 р., Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 р., Конвенцію про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок 1979 р., Конвенцію про права дитини 1989 р., Конвенцію ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання 1984 р. та інші, – їх дія на території нашої держави номінальна».

Підсумовуючи вищесказане , всі учасники обговорення дійшли згоди в тому, що з метою забезпечення дотримання в державі прав і свобод людини і громадянина, потрібно, щоб на всіх рівнях влади та кожним громадянином окремо,  була високо усвідомлена важливість дотримання прав і свобод людини - саме так буде закріплюватись повага один до одного. 

Марина Марула ,
начальник Знам’янського РП КВІ

Категорія: Новини Знам’янського міськрайонного відділу пробації | Переглядів: 960 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты