Субота, 27.04.2024, 00:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Листопад » 3 » Знам’янською кримінально-виконавчою інспекцією проведено лекцію-бесіду щодо профілактики пневмонії
14:12
Знам’янською кримінально-виконавчою інспекцією проведено лекцію-бесіду щодо профілактики пневмонії
12
Старшим інспектором Знам’янського РВ КВІ УДПтС України у Кіровоградській області майором  вн. служби Боршош Оленою Вікторівною, спільно з спеціалістом Знам’янського РЦ СССДМ Білокамінською Ольгою Миколаївною, проведено лекцію-бесіду засудженим, які перебувають на обліку  у відділі кримінально-виконавчої інспекції, на тему: «Профілактика пневмонії».   

Олена Боршош зазначила: «Пневмонія — це гостре інфекційне запалення легенів, при якому уражаються альвеоли (мікроскопічні бульбашки, які знаходитимуться на кінці найменших бронхів (бронхіол). Найчастіше пневмонія, або по-простому, запалення легенів, виникає на фоні інших захворювань, але може також виступати як окрема хвороба. 

12
Лікарі стверджують, що навіть у здорової людини в організмі присутні віруси і бактерії, але тільки коли імунітет ослаблений, вони можуть атакувати різні органи, у випадку пневмонії — легені.

підвищена температура; 
загальна слабкість і біль у м’язах;
кашель з мокротою;
посилення голосового тремтіння;
вологі хрипи;
виражена блідість шкіри;
спроби вдихнути викликають напад кашлю

Дізнатися повну картину перебігу і ступінь запалення легенів можна за допомогою рентгена грудної клітки. Цією процедурою не варто нехтувати, оскільки вона допоможе лікарю призначити правильне лікування

В свою чергу, Ольга Білокамінська вказала, що для того, щоб уникнути цієї небезпечної хвороби, по-перше потрібно правильно лікувати звичайні ГРВІ, які можуть перерости у запалення легенів. Не рекомендується приймати ліки «від кашлю», які перешкоджають відходженню мокротиння, вона необхідна, щоб вивести з легенів токсини. Щоб мокрота була «продуктивною» не можна, щоб поряд з пацієнтом у приміщенні перебували будь які пилові предмети (килими і т.д.), а також обігрівач.

Також, обов’язковим пунктом у профілактиці запалення легенів є відмова від куріння і нормалізація роботи імунної системи»

Після лекції, разом з під обліковими, було здійснено обговорення здорового способу життя -  впровадження його в своє життя з метою зміцнення імунітету та  уникнення значної кількості хвороб.  

Марина Марула, 
начальник Знам’янського РВ КВІ

Категорія: Новини Знам’янського міськрайонного відділу пробації | Переглядів: 931 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты