П`ятниця, 19.04.2024, 11:46
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Знам’янською КВІ проведено лекцію-бесіду щодо профілактики вчинення злочинів під дією спиртних напоїв, наркотичних чи інших речовин
08:40
Знам’янською КВІ проведено лекцію-бесіду щодо профілактики вчинення злочинів під дією спиртних напоїв, наркотичних чи інших речовин
12
Старшим інспектором Знам’янського РВ КВІ УДПтС України у Кіровоградській області майором  вн. служби Боршош Оленою Вікторівною, проведено лекцію-бесіду засудженим, які перебувають на обліку  у відділі кримінально-виконавчої інспекції, на тему: «Вплив спиртних напоїв та наркотичних речовин на свідомість людей. Вчинення злочинів під дією цих речових».   

Олена Боршош зазначила: «Пияцтво, наркоманія, токсикоманія є тим соціальним злом, яке прямо пов’язане зі злочинністю. Нерідко особи, що вчинили злочини у стані сильного сп’яніння, посилаються на те, що зовсім не пам’ятають, як вчинили злочин і чим були зумовлені їхні дії. Зловживання спиртними напоями, як і наркотичними чи іншими одурманюючими речовинами, і справді знижує самоконтроль людини, розвиває моральну нестійкість, корисливі і агресивні мотиви, у неї з’являється нерозбірливість у виборі засобів для досягнення різних антисоціальних цілей. Мозок людини, отруєний такими речовинами, завжди дає негативні збої у своїй діяльності.
12

При фізіологічному сп’янінні не настають ті істотні зміни в психічному стані особи, які характерні для психічного захворювання. Необхідно враховувати і те, що такі особи добровільно доводять себе до стану сп’яніння, усвідомлюючи негативний вплив на свою поведінку спиртних напоїв, наркотиків чи інших одурманюючих речовин. Вони передбачають характер своєї можливої негативної поведінки внаслідок стану сп’яніння і можливі її суспільно небезпечні наслідки.     Практика свідчить про те, що навіть у стані глибокого фізіологічного сп’яніння особа не втрачає повною мірою здатності усвідомлювати характер вчинюваних дій (бездіяння) і керувати ними.

З огляду на підвищену небезпечність осіб, що вчинюють злочини у стані сп’яніння, у п. 13 ст. 67 КК ця обставина при призначенні покарання визнається такою, яка обтяжує провину.»

Лекція викликала бурхливе обговорення серед засуджених, в результаті чого зробили висновки, що перебування в стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння не звільняють від відповідальності, як вважає значна кількість правопорушників, а й є обтяжуючою обставиною, а тому завжди слід пам’ятати про самоконтроль у вживанні алкоголю, та недопустимість вживання наркотичних речовин. 

Марина Марула, 
начальник Знам’янського РВ КВІ

Категорія: Новини Знам’янського міськрайонного відділу пробації | Переглядів: 886 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты