Вівторок, 16.04.2024, 09:02
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Новини


Засідання координаційно – методичної ради з правової освіти населення
 12
Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення, яке провів заступник голови Данільченко Ю.В.
До порядку денного включено актуальні питання з правової освіти населення міста: про результати проведення відбірного етапу обласного огляду – конкурсу знання положень Конституції України, про підготовку до проведення конкурсу малюнку на асфальті «Мої права…», про роботу закладів соціального захисту населення з питань правової освіти, про стан правової роботи з профілактики злочинів серед неповнолітніх, про соціальний захист громадян міста під час мобілізації та виконання військового обов’язку, про забезпечення виборчих прав громадян та ведення Державного реєстру виборців, про забезпечення прав переселенців з Автономної республіки Крим, про організацію заходів по обговоренню змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та Концепції реформи місцевого самоврядування.

Про результати відбірного етапу обласного огляду - конкурсу на краще знання положень Конституції України доповів провідний спеціаліст Знам’янського міськрайонного управління юстиції Гладун С.О. Так, перше місце виборов учень 11-А класу НВК ЗОШ № 2 – ліцею Корячко Богдан, друге місце – учениця 11-В класу цієї ж школи Шуліка Олена, третє місце – учень 11 класу ЗОШ № 6 Невкритий Микита та учениця 11 класу ЗОШ № 1 ім. Т.Г.Шевченка Єфремова Катерина. На обласному етапі огляду – конкурсу учень 11-А класу НВК ЗОШ № 2 – ліцею Корячко Богдан зайняв друге місце та отримав направлення на навчання до юридичного вузу від Головного управління юстиції в Кіровоградській обл. інших учасників конкурсу нагороджено дипломами.
Гладун С.О. також повідомив, що Знам’янське міськрайонне управління юстиції спільно з міськрайонним центром зайнятості 01.06.2014 року заплановано проведення конкурсу для дітей до Дня захисту дітей.

Про стан організації правової освіти у закладах соціального захисту населення доповідала начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету Знам’янської міської ради Волошина А.М. Вона зазначила, що робота в цьому напрямку ведеться дуже активно: організовуються семінари, правові навчання, мобільні правові приймальні, організовуються виступи в пресі щодо внесених змін до законодавства з питань соціального захисту населення тощо. З питань, які можна вирішити лише в судовому порядку, управління співпрацює з юридичним відділом міськвиконкому.

Питання щодо стану правової роботи з профілактики злочинів серед неповнолітніх висвітлили начальник служби у справах дітей міськвиконкому Карпук Л.Д. та представник кримінальної міліції у справах неповнолітніх Знам’янського міськвідділу УМВС в Кіровоградській обл. Довженко І.О. Профілактика злочинів серед неповнолітніх проводиться серед учнів шкіл, інших учбових закладів (Професійні ліцеї № 3 та 12) Статистика злочинів, вчинених неповнолітніми, досить невисока.

Проводиться робота з сім’ями, які знаходяться у складних сімейних обставинах, спірні питання виносяться на комісію у справах дітей, яка утворена при міськвиконкомі, представники служби у справах дітей приймають участь у судових процесах з питань захисту інтересів дітей.

Про соціальний захист громадян міста під час мобілізації та виконання військового обов’язку доповіла начальник Знам’янського міськрайонного управління юстиції Ніколаєва О.С., а також зазначила, що відповідно до указу в. о. Проезидента України відновлено призов на військову службу, починаючи з травня по липень 2014 року.

Про результати виборчої компанії та питання ведення Державного реєстру виборців розповів начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Знам’янської міської ради Денисов О.М., при цьому наголосив, що позачергові вибори Президента України на території м. Знам’янка відбулися без суттєвих порушень та у повній відповідності до вимог чинного законодавства.

Проблеми забезпечення прав переселенців з Автономної республіки Крим та посилення їх соціального захисту окреслили начальник управління соцзахисту населення Волошина А.М. та директор центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Шевченко Н.В. В цьому напрямку ведеться відповідна робота, яка контролюється та координується на рівні Міністерства соціальної політики України.

Було розглянуто також питання організації заходів по обговоренню змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та Концепції реформи місцевого самоврядування. Начальник юридичного відділу міськвиконкому Ю.В. Данільченко довів до відома присутніх план заходів, який передбачає тематичні зустрічі з громадськістю міста на базі бібліотек, закладів освіти, підприємств та установ міста.
Категорія: Новини | Додав: Admin (30.05.2014)
Переглядів: 562

Кировоград: новости и сайты